Cum a decurs lansarea Albumului „Aleea Fauritorilor Romaniei Mari” (autor Mircea Cosma)/IMAGINI de la eveniment

Cum a decurs lansarea Albumului „Aleea Fauritorilor Romaniei Mari” (autor Mircea Cosma)/IMAGINI de la eveniment

Vineri, 20 Ianuarie 2023, a avut loc lansarea Albumului „Aleea Fauritorilor Romaniei Mari” la Sala de Consiliu a Primariei Ploiesti, in prezenta autorului, Ing. Mircea Cosma – presedinte SMV Ploiesti si a coordonatorului Laura Mihaela Moagher, senator PSD.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Evenimentul a fost moderat de Constantin Stere, directorul Directiei de Cultura Prahova, la evenimentul cultural- istoric fiind prezenti Andrei Volosevici si Daniel Nicodim, primarul si viceprimarul municipiului Ploiesti, Virgil Nanu si Emil Draganescu, prefectul si subprefectul judetului Prahova, Diana Guba, pretorul secrorului Botanica din municipiul Chisinau, Serban Mihailescu, membru fondator al SMV Ploiesti si fost deputat de Prahova, parlamentarii Bogdan Toader si Rodica Paraschiv, consilierii judeteni Rares Enescu, Beatrice Gajman si Bogdan Furtuna, Andrei Turcanu, director general interimar al P.I.P. S.A., Eugen Terteleac, presedinte A.R.I., elevi ai Gimnaziului „Constantin Stere” Bucov si ai Colegiului „I. L. Caragiale”, profesorii Carmen Bajenaru, Gratiela Calcan, Magdalena Georgescu si un numeros public.

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

In discursul sau, Mircea Cosma – Presedintele Societatii Cultural-Istorice „Mihai Viteazul”, a prezentat conceptul realizarii „Aleii Fauritorilor Romaniei Mari” din Parcul Memorial „Constantin Stere”, Bucov ( jud. Prahova ) proiect la care au contribuit si Consiliul Judetean Prahova, Primaria Ploiesti, Primaria Bucov, Asociatia Comunelor – filiala Prahova, Fundatia „Constantin Stere” Ploiesti.

Proiectul de mare anvergura a fost realizat in trei etape, desfasurat pe durata a 20 de ani, intre 2002 si 2022.

Ansamblul monumental din Parcul „Constantin Stere” regrupeaza in mare masura personalitatile prezente la acea vreme si faptele lor, care cu mintea si cu bratul au realizat reunificarea celor zece provincii istorice: Muntenia, Moldova, Transilvania, Oltenia, Crisana, Maramures, Dobrogea, Basarabia, Bucovina, Banat, avand exemplul dat de Domnitorul Mihai Viteazul, Restitutor Daciae, primul Intregitor al Romanilor la 27 mai 1600.

Autorul albumului a multumit tuturor celor care au contribuit si finantat acest proiect care va dainui peste secole, un adevarat reper istoric, in judetul nostru.

Etapa a IV-a si finalizarea acestui proiect va avea loc in 2023, conform planului de amplasament si a autorizatiei de construire, si cuprinde instalarea a patru monumente dedicate Maresalilor Alexandru Averescu si Constantin Prezan, Generalului Gheorghe Mardarescu si Generalului Ioan Popescu-Sanitarul.

Toti cei prezenti la evenimentul de lansare de astazi au primit albumul alaturi de un mesaj personalizat din partea autorului Mircea Cosma si a celor care au scris cateva ganduri despre acest proiect: Laura Mihaela Moagher, Alina Ene, Diana Guba, Andrei Turcanu, Paulina Manisor, Beatrice Gajman, Monica Ciocarlan.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191