
INGREDIENTE
Ingrediente Chec cu portocale – Deliciul aromat care te va cuceri
3 ouă
200 g zahăr tos
1 portocală cu coaja netratată
100 ml ulei floarea soarelui
250 g făină de grâu
1 praf de copt
esență de vanilie
un praf de sare
Glazură:
100 g zahăr pudră
1 portocală
Atacul la Justitie – atentat contra ordinii constitutionale. Se încearcă un nou „10 august”
Portii: 1 Timp de preparare: sub 60 minute
Virgil Nanu: Prahova va fi un șantier major pentru infrastructură în următorii ani
MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu portocale – Deliciul aromat care te va cuceri:
Cum se prepara acest Chec cu portocale – Deliciul aromat care te va cuceri:
Tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt. Preîncălzește cuptorul la 170 de grade C.
Spală bine și taie portocala în bucățele, apoi paseaz-o cu ajutorul unui blender.
Sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare, zahărul și esența de vanilie și mixează bine până își dublează volumul. Încorporează uleiul și piureul de portocală. Adaugă făina amestecată cu praful cu copt și omogenizează.
Toarnă compoziția în tava de copt.
Coace checul în cuptorul preîncălzit, la 170 de grade C, pentru aproximativ 40 de minute sau până trece proba scobitorii.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă checul la răcit.
Pregătește glazura. Amestecă într-un bol zahărul cu 3-4 lgte suc de portocală până la omogenizare. Înțeapă checul din loc în loc și toarnă restul de suc de portocală.
După ce s-a răcit de tot, glazurează checul, apoi savurează o felie. Este un chec incredibil de gustos și aromat.
sursa: www.bucataras.ro




Grațiela Gavrilescu (PSD-PUSL) avertizează asupra unui val de concedieri: Se preconizează 5000 de indisponibilizări în mediul privat






