Joburile remote și online, tot mai căutate de tineri

Joburile remote și online, tot mai căutate de tineri

Noua generație de tineri care intră în câmpul muncii este numită Z. Vorbim despre cei născuți în perioada anilor 1997 și 2012. Ce este diferit la această generație se referă implicit la stilul de muncă. De interes este munca online și remote. Iată de ce!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Preferință pentru joburile online este explicată, pe de-o parte, prin simplul fapt că această generație a crescut în lumea în care tehnologia digitală a fost tot mai accentuată. Specialiștii sunt de părere că vorbim, începând de acum, de generații de nativi digitali. Se descurcă ușor cu tehnologia și îmbrățișează cu maximă deschidere tot ce este corelat cu noul și modernul. Printre altele, preferă și un alt stil de muncă, cel online.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Au parte de un program mai flexibil

Joburile online au început să fie tot mai populare încă din perioada pandemică. Cei care puteau să își desfășoare activitatea astfel, au avut șansa de a trece de la jobul tradițional la această soluție de compromis. Așa a înțeles întreaga societate atunci că online-ul este salvator.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Adevărul este că orice job online, că este job videochat sau din alt domeniu, presupune și o oarecare independență de programul clasic. Există mai multă flexibilitate a programului. Iar munca remote permite ca locația angajatului să fie de oriunde, nici nu contează unde anume. Atât timp cât există acces la internet, pot activa dintr-o cafenea, din altă țară sau din confortul propriului cămin.

Confort, sustenabilitate și eficiență

Generația Z folosește cu mare ușurință dispozitivele mobile și nu numai pe acestea, pentru a-și desfășura munca mai rapid și mai eficient. De asemenea, preferă să excludă din ecuație naveta spre exemplu. Mai ales în orașele mari, mersul și venitul de la serviciu, zilnic, înseamnă timp și bani pierduți. Unora nu le convine economic să susțină naveta lunar. Fără să fie o cale de compromis, ci mai degrabă o necesitate în unele cazuri, acceptă cu deschidere ideea de a lucra remote. Spre exemplu, la Prime Studios cele care doresc acest tip de colaborare nu se mai gândesc la relocarea în capitală, pentru a-și desfășura munca. Vor lucra în propriul ritm, își vor gestiona propriul timp și nu vor avea inconveniente.

Joburile, în continuă schimbare

Nu doar stilul de muncă se schimbă o dată cu preferințele generațiilor precum cea Z. Se pare că avem din ce în ce mai multe tipuri noi de joburi care devin tot mai populare. Despre influenceri am auzit cu toții sau despre managerii de social media. Așadar asistăm la schimbări majore în câmpul muncii. Tinerii de astăzi nu se mai văd muncind cu fidelitate la același loc de muncă, în stil clasic, precum o făcea generația părinților lor. Sunt mai creativi și mai dornici să își mențină independența din toate punctele de vedere.

Dorința de a lucra remote se pare că nu este una temporară. Are și avantaje evidente, astfel că pentru angajatorii care doresc să atragă în echipă tinerii, ar putea miza pe posibilitatea de a lucra și remote sau hibrid ca pe un beneficiu extrasalarial.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191