Un baschetbalist ploieștean joacă cu România în sferturile Euro

Un baschetbalist ploieștean joacă cu România în sferturile Euro

Lorenzo Diaconescu este unul dintre remarcaţii echipei naţionale a României care participă, în aceste zile, la Campionatul European U18 – Divizia B, ce se desfăşoară în Portugalia, la Matosinhos. „Tricolorii” pregătiţi de Ciprian Enache şi Alexandru Gliga s-au calificat în sferturile de finală ale competiţiei după un parcurs cu 4 victorii şi o singură înfrângere, meciuri în care ploieșteanul Lorenzo Diaconescu a avut medii de 10.8 puncte, 6.2 recuperări şi 1.2 pase decisive, pentru un indice al eficienţei de 10.8/meci.

Jucătorul de la CSM Petrolul a fost în două rânduri aproape de double-double: la victoria din primul meci, cu Irlanda (18 puncte, 7 recuperări) şi la succesul decisiv pentru calificare obţinut aseară în faţa Estoniei (17 puncte, 8 recuperări)! O parte din colegii mai mici ai lui Lorenzo de la echipa de club, David Raşoga, Mihail Oprea (ambii la U15), David Iordăchescu şi Vlad Borcan (ambii la U14) – au fost convocaţi de Federaţia Română de Baschet pentru un Campus destinat dezvoltării jucătorilor tineri, ce se va desfăşura în perioada 5-13 august la Kragujevac (Serbia).

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Acţiunea face parte din planul FRB de a constitui un lot puternic în perspectiva Campionatului European U16 de anul viitor, sportivii născuţi 2008-2009 convocaţi pentru stagiul din Serbia fiind remarcaţii turneelor finale din acest sezon. La Turneul final „U15” de la Sibiu, David Raşoga a fost MVP-ul competiţiei şi a fost inclus şi în „best 5” al turneului, alături de Mihail Oprea, iar, la Turneul Final „U14” de la Ploieşti, Vlad Borcan a fost MVP, David Iordăchescu – „cel mai de perspectivă jucător” şi ambii fost incluşi în „best 5” al competiţiei.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191