O scamatorie veche revine în forță pe Internet: metoda prin care oamenii sunt păcăliți

O scamatorie veche revine în forță pe Internet: metoda prin care oamenii sunt păcăliți

Prin intermediul Facebook, cu ajutorul unor conturi deja compromise, atacatorii transmit mesaje de tipul ‘seamănă cu tine’, ‘apari în acest video’ sau ‘tu ești în videoclip’ căruia îi alătură de regulă un link malițios sau potențial fraudulos, anunță DNSC, informează Mediafax.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

„După valul de postări sponsorizate care propagau tentative de fraudă, atacatorii au reactivat și metoda ‘tu esti in video’. Tot prin intermediul Facebook, cu ajutorul unor conturi deja compromise, atacatorii transmit mesaje de tipul ‘seamănă cu tine’, ‘apari în acest video’ sau ‘tu ești în videoclip’ căruia îi alătură de regulă un link malițios sau potențial fraudulos”, anunță Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

La ce să fim atenți

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Potrivit DNSC, atacatorii pretind așadar a fi un video sau o poză în care apare persoana căruia i-au transmis mesajul. „Este doar o metodă de a stârni curiozitatea potențialei victime și a o determina să dea click. În trecut, accesarea acelui link de pe dispozitiv redirecționa către site-uri de phishing sau care livrau malware, astfel încât cei vizați puteau pierde accesul la conturile Meta, puteau furniza date sensibile atacatorilor sau ajungeau chiar să se aboneze la anumite servicii cu suprataxă”, conform sursei citate.

În cazul în care observați că din contul dvs s-au transmis astfel de mesaje, DNSC recomandă schimbarea imediată a parolei contului de Facebook și activarea autentificării în doi pași (2FA), asigurarea că nu au fost acordate permisiuni unor aplicații terțe din Facebook, a aplicațiilor instalate pe dispozitiv, verificarea setărilor de confidențialitate și scanarea dispozitivului cu o soluție de securitate.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191