Un băiețel de doar 4 ani din Prahova are nevoie de noi. Ionuț se lupta cu 3 diagnostice crunte: leucemie si tumoră la plâmani

Un băiețel de doar 4 ani din Prahova are nevoie de noi. Ionuț se lupta cu 3 diagnostice crunte: leucemie si tumoră la plâmani

La doar 4 ani, un băiețel din comuna Scorțeni se luptă cu leucemia. Ionuț Sebastian a fost, până acum o lună, un copil ca oricare altul. Mergea la grădiniță, se bucura de o familie frumoasă și iubitoare, pe scurt, își trăia copilăria, așa cum merită orice micuț. O tuse ciudată, iar mai apoi probleme de respirație și oboseală au fost simptomele care i-au alarmat pe părinți. Odată ajunși la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București a venit și diagnosticul necruțător. Sau, mai bine zis diagnosticele, fiindcă Ionuț, pe lângă leucemie acută limfoblastică cu celula T, are și o tumoră localizată pe plămânul stâng.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Ionuț Sebastian a împlinit 4 ani pe 22 iulie

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Exact atunci când părinții au aflat ce se întâmplă cu copilul lor. L-au sărbătorit cu lacrimi în ochi și cu speranța în Dumnezeu și medici că totul va fi bine.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

 

De o lună încoace, de la aflarea cumplitelor diagnostice, viața băiețelului a luat o altă turnură. Camera de spital de la Institutul Clinic Fundeni, acolo unde a fost internat Ionuț, i-a devenit „acasă”, iar oamenii în halate albe prieteni. Nu de joacă, însă, cum ar fi fost firesc, ci de suferință.

 

În greul ăsta care s-a abătut asupra ei, mama lui Ionuț trebuie să mai poată o dată

Mama copilului, Amalia Anton, speră la o minune. În greul ăsta care s-a abătut asupra ei, trebuie să mai poată o dată. Nu are voie să cedeze, deși, povestește, în doar câteva luni, a pierdut trei membri ai familiei, trei rude apropiate. Acum, prahoveanca nu înțelege cu ce a greșit și în fața cui copilul ei. Dacă ar putea, i-ar lua durerile cu mâna. Plânge pe ascuns, mai ales când cel mic îii spune, cu lacrimi în ochi, că vrea acasă, la frățiorul lui mai mare. „Ce să îi răspund la 4 ani? Nu înțelege ce caută el în spital, de ce atâtea analize, investigații, de ce atâția oameni sobri, în halate, de ce atâta suferință și tristețe în jurul lui”.

Realitatea băiețelului se numește azi leucemie

Ionuț Sebastian, la doar 4 ani, trăiește, din păcate o nouă realitate. Una pe care niciun copil nu ar trebui să o trăiească vreodată. Se numește leucemie acută limfoblastică cu celula T, un cancer extrem de agresiv al sângelui. Și se mai numește tumoră pe plămânul stâng pentru care va avea nevoie de lungi și chinuitoare ședințe de chimioterapie. Are nevoie și de sânge, fiindcă citostaticele, spune mama devastată, „distrug tot, și bun și rău”.

 

Ionuț Sebastian are nevoie de sânge

„Cine poate să doneze să meargă la orice centru de colectare, specificând că este pentru Institutul Clinic Fundeni, Secția de Pediatrie, pentru Anton Ionuț Sebastian.

Vă rog, cine a donat și cine o să doneze să ne anunțe la ce centru de donație a fost, deoarece cei de la spital trebuie să facă o cerere către aceste centre să poată să ajungă sângele la el. Și vă mai rog din sufletul meu de mamă să mergeți câte 3 sau 4 persoane pe săptămână. Dacă mergeti la Centrul de Transfuzii Sanguine din Ploieşti sau oriunde în ţară specificaţi că faceţi donarea pentru Ionuţ Sebastian Anton, internat la Institutul clinic Fundeni”, este apelul disperat al Amaliei, mama copilului.

Drumul acestui copil depinde stă acum în mâinile lui Dumnezeu, ale medicilor și oamenilor cu suflet bun. Calea spre vindecare e lungă și anevoiosă, dar presărată cu speranță și șansa că, într-o zi, el, micuțul Ionuț Sebastian, de doar 4 ani, va zâmbi din nou. Și va trăi la fel de frumos, așa cum a făcut-o până acum o lună, când i s-au pus cumplitele diagnostice.

Mai mult ca orice, copilul se află într-un moment în care are nevoie de cât mai multe mâini, pe lângă cele ale mamei și ale tatălului, care, împreunate, să îi dea speranța că va crește mare și va avea șansa să se bucure de această viață. Una pentru care el,astăzi, luptă cu toate puterile pe care le poate avea un suflet atât de mic.

Sursa: observatorulph.ro

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191