De ce se brânzește smântâna în ciorba rădăuțeană sau de burtă

De ce se brânzește smântâna în ciorba rădăuțeană sau de burtă

Ciorbele sunt, desigur, cele mai gătite preparate tradiționale românești din întreaga lume. Totuși, puţine sunt gospodinele care le prepară “ca la carte”, mai ales când vine vorba de ciorba rădăuțeană sau cea de burtă care implică smântână. Acum, specialiștii în arta culinară îţi explică care este greşeala care îţi brânzeşte ciorba de burtă şi îi dă un aspect inestetic.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Este clar că organismul nostru are nevoie de multe lichide pentru a se hidrata corespunzător. Astfel, ciorbele sau supele sunt preparatele lichide care ne oferă aportul de vitamine și minerale, iar asta datorită legumelor din compoziție.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

De ce se brânzește smântâna în ciorba rădăuțeană sau de burtă

Chiar dacă ciorba de burtă este un preparat tradiţional românesc extrem iubit şi preparat în multe restaurante din țara noastră, și nu numai, multe dintre gospodine fac o greşeală care brânzeşte ciorba de burtă. În cazul în care şi ţie ţi s-a întâmplat şi nu ştii care este motivul, specialiştii îţi explică tot ce trebuie să ştii despre asta.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

În acest fel, câteva dintre motivele care ar putea duce la brânzirea ciorbei de burtă sunt legate de smântână. Ori ciorba are prea puţine grăsimi, ori este prea rece sau a fost adăugată direct în oală, fără a fi amestecată înainte cu gălbenuşuri şi o parte din lichidul fierbinte. aceste aspecte fac ca ciorba să se brânzească.

În acest fel, pentru a scăpa de aspectul neplăcut al preparatului tău, trebuie să știi că smântâna nu se adaugă niciodată direct în vasul în care prepari mâncarea.

Potrivit informațiilor specialiștilor în gastronomie, gălbenuşurile şi smântâna trebuie foarte bine amestecate, după care se toarnă peste ele două sau chiar trei polonice din ciorba fierbinte. Abia apoi, lichidul obţinut se pune în oală, mai exact după două minute de la stingerea focului.

În schimb, în cazul în care ciorba preparată s-a brânzit, ai două variante pentru a o drege. Prima dintre acestea este să amesteci cu un blender/mixer şi să mai adaugi apoi smântână, în timp ce a doua îți cere să scoţi toată burta şi să pui altă apă.

La ce fel de ciorbe se folosește smântâna

Puțini sunt cei care știu, însă, printre ciorbele la care se poate adăugă fără probleme smântâna se numără ciorba de burtă, ciorba rădăuțeană, ciorba de miel cu tarhon și chiar ciorba de perișoare.

CITEȘTE ȘI: Ingredientul cu care faci cea mai bună ciorbă rădăuțeană. Puțină lume îl folosește

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191