De ce să nu mai pui mărar în varza călită. Cu ce alt ingredient să-l înlocuiești

De ce să nu mai pui mărar în varza călită. Cu ce alt ingredient să-l înlocuiești

Multe gospodine aleg să pună mărar în varza călită, însă ar trebui să renunțe la acest ingredient, iar noi vom explica în rândurile de mai jos de ce, dar și cu ce alt ingredient să-l înlocuiești. Iată ce să pui în compoziție pentru a te bucura de o varză călită care va reuși să-ți încânte papilele gustative!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

În rândurile de mai jos îți vom explica de ce să nu mai pui mărar în varza călită, dar și cu ce alt ingredient ar trebui să-l înlocuiești atunci când gătești acest preparat iubit de români. Iată ce altceva să pui în această rețetă!

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Motivul pentru care să nu mai pui mărar în varza călită

Mărarul în varza călită strică preparatul mai repede decât în mod normal. Ar fi indicat să înlocuiești acest ingredient cu chimen. Ambele ingrediente au gusturi bune, dar chimenul dă preparatului o aromă delicioasă.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Chimenul are un gust piperat și condimentat, în timp ce mărarul este ușor dulceag și are o aromă delicată. Dacă îți dorești să schimbi gustul acestei mâncări atunci înlocuiește mărarul cu chimen și vei vedea că vei da un gust delicios preparatului.

Acest ingredient delicios se folosește în foarte multe mâncăruri, dar în special în preparatele coapte. Chimenul merge perfect cu boiaua dulce sau picantă și cu piperul.

Chimenul ajută la slăbit

Nu doar că dă un gust delicios rețetelor, dar chimenul ajută și la slăbit. Conform CSDI, semințele de chimen au un efect antispastic, stimulează metabolismul, sunt diuretice și previn îngrășarea.

Acest ingredient des folosit de români în rețete ajută în lupta cu crampele abdominale, este bun pentru pacienții care se confruntă cu gastrita și, mai mult decât atât, stimulează producerea de enzime pancreatice.

Și asta nu este tot! Consumul de chimen ajută persoanele care au probleme cu anorexia, suferă de astm bronșic sau au astenie.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191