Un nou proiect european pentru Colegiul „Nichita Stănescu” Ploieşti

Un nou proiect european pentru Colegiul „Nichita Stănescu” Ploieşti

Colegiul Național Nichita Stănescu Ploiești a fost recent gazda unei noi mobilități de proiect Erasmus+. În perioada 9-13 octombrie, elevi și profesori din Turcia (Mersin), Italia (Crema) și Franța (Belfort) s-au reunit în cadrul acțiunii KA210-SCH, parteneriate școlare de mică anvergură.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Pe parcursul săptămânii petrecute în Ploiești, partenerii străini s-au bucurat de ospitalitatea colegilor români, elevii fiind cazați în familii și desfășurând activități la colegiu, unde au avut parte de o primire călduroasă din partea d-nei director Carmen Argeșanu și a colectivului de elevi și profesori ai școlii.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Având ca temă utilizarea artei dramatice pentru perfecționarea cunoștințelor de limba engleză, proiectul 1 2 3 Action! a reprezentat o frumoasă oportunitate pentru tinerii liceeni de a schimba opinii pe o varietate de teme, dar și de a colabora în vederea realizării unor scurte producții teatrale. Organizați în ateliere de lucru coordonate de profesorii români Diana Rizea, Raluca Nichifor și Andreia Sersea, elevii au călătorit în trecut cu o imaginară mașină a timpului pentru a explora tema AMINTIRILOR.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Teleportarea în trecut a prilejuit întâlniri neașteptate cu bunicii sau străbunicii, cu diverse personaje istorice sau cu unele imaginare, acest joc permițându-le participanților să jongleze cu timpul și spațiul în favoarea lor, făcând astfel posibile povești țesute pe coordonatele imaginației ludice. Atelierele de teatru au fost coordonate de actorul Corin Popescu, fost elev al colegiului, care i-a antrenat pe elevi în realizarea unor tablouri vivante care să ilustreze creațiile lor.

În calitate de reporteri, elevii au realizat apoi interviuri cu membrii echipelor lor, încercând să afle cât mai multe detalii despre copilăria acestora, despre jocurile pe care le jucau, evenimente care le-au stârnit trăiri aparte, cele mai frumoase aniversări, locuri care le-au rămas în suflet, toate aceste interviuri fiind înregistrate audio. S-au jucat jocuri propuse de elevii români și străini, aceasta fiind o a doua temă abordată în cadrul mobilității din Ploiești.

Pentru că tema proiectului a permis aceasta, am vizitat împreună Muzeul Ceasului și Casa de Târgoveț, călătorind înapoi în timp, descoperind apoi Castelul Peleș cu fastul de odinioară și Brașovul medieval, toate aceste locuri fiind tot atâtea decoruri potrivite pentru poveștile pe care le-au scris și interpretat participanții la proiect.

În BORCANUL CU AMINTIRI am pus fiecare, la început, așteptările legate de activitățile care urmau să se desfășoare, iar la sfârșit impresiile despre săptămâna petrecută în Ploiești. Citind mesajele oaspeților străini, ne-am bucurat să aflăm că au apreciat la superlativ ospitalitatea noastră, prietenia, entuziasmul, empatia și implicarea de care au dat dovadă elevii și profesorii români, dar și frumusețea locurilor vizitate. S-au legat multe prietenii, care vor continua și prin comunicarea în limba engleză înTwinspace-ul componentei eTwinning a proiectului.

Colegiul Național Nichita Stănescu Ploiești a fost “deschizătorul de drumuri”, trasând parcursul proiectului, care va continua cu mobilitățile din Belfort, Franța (Lycée Condorcet), Crema, Italia (Istituto Istruzione Superiore Piero Sraffa) și Mersin, Turcia (Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi și Küresel Yabancı Dil eğitimcileri Derneği) în cursul acestui an școlar.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191