Cât de des trebuie, de fapt, să fie spălate pisicile. Ce spun specialiștii

Cât de des trebuie, de fapt, să fie spălate pisicile. Ce spun specialiștii

Probabil că majoritatea stăpânilor de pisicuțe știu că micile feline nu sunt mari iubitoare de apă, cu excepția câtorva exemplare, restul tind să se ferească de contactul cu apa. Astfel că, probabil mulți se întreabă cât de des ar trebui, de fapt, să le faci baie acestor animăluțe. Iată ce spun specialiștii.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Probabil că una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le aude medicul veterinar este: „Cât de des ar trebui, de fapt, să spăl pisica?”. Ei bine, potrivit specialiștilor, micile feline nu au nevoie să fie spălate de oameni, deoarece sunt niște animale foarte curate, care știu să-și îngrijească singure blana, astfel că se descurcă fără ajutor.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Așadar, experții consideră că pisicile ar trebui spălate cât mai rar posibil. Bineînțeles, asta în cazul în care nu este vorba despre o situație specială în care este absolut necesar să fie curățate de către stăpân. Totodată, și în această situație, este recomandat ca micile animăluțe să fie spălate numai cu produse destinate lor și nu cu șampoane pentru oameni.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Cei care au acasă pisici știu că nu este deloc o plăcere pentru acestea să facă baie, mai ales că ele pot fi afectate, lucru la care stăpânii trebuie să aibă mare grijă. O pisică este expusă mai multor riscuri atunci când este îmbăiată, potrivit Centrului Național pentru Îngrijirea Animalelor din California, relatează

Felinele nu sunt mari iubitoare de apă, astfel că, pentru ele, baia reprezintă un stres, nu se simt în siguranță în apă și devin anxioase în timpul spălării, iar acest stres acumulat poate avea efecte negative asupra sănătății pisicilor.

De asemenea, baia le întrerupe procesul natural de toaletare, ele curățându-și singure blana și pielea folosindu-se de limba aspră, procesul ajutând la distribuirea uleiului natural și menținerea sănătății blănii.

Uleiuri vor fi îndepărtate dacă pisicile sunt spălate mai des decât este cazul, iar asta va duce la uscarea pielii și a mâncărimilor. Pe de altă parte, dacă baia nu este făcută cum trebuie, există riscul de hipotermie, ducând la scăderea temperaturii corpului, în special dacă pisica se scutură sau se sperie în timpul procesului. În plus, blana are de suferit din cauza frecării și a produselor chimice.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191