Rețetă de prăjitură “care se face singură”. Un desert rapid, ieftin și bun, extrem de ușor de preparat

Rețetă de prăjitură “care se face singură”. Un desert rapid, ieftin și bun, extrem de ușor de preparat

Dacă ai rămas în pană de idei, și nu-ți trece prin cap cu ce desert i-ai mai putea surprinde pe cei dragi, noi îți propunem să încerci această rețetă de prăjitură “care se face singură”. Un desert rapid, ieftin și bun, extrem de ușor de preparat.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Pentru această rețetă de prăjitură “care se face singură” ai nevoie de doar câteva ingrediente. Dacă vei respecta modul de preparare, vei vedea că vei obține un desert delicios. Odată ce îl vei încerca îți vei dori să îl prepari din nou și din nou.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Rețetă de prăjitură “care se face singură”

Ingrediente:

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

  • 115 g făină
  • 1 pahar apă
  • 1 pahar zahăr
  • 2 pahare lapte cald
  • 4 ouă
  • 125 g unt
  • 1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare:

– separă albușurile de gălbenușuri.

– într-un bol, bate albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare.

– separat, topește și răcorește untul.

– într-un alt bol pune gălbenușurile, apa, zahărul și mixează totul bine, după care încorporează și untul topit.

– încorporează și laptele, după care și făina cernută și amestecă până când vei obține o compoziție omogenă.

– Încorporează, la final, cu o spatulă, și spuma de albușuri.

– tapetează o tavă cu unt și făină și toarnă compoziția în ea.

– pune tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ o oră.

– când prăjitura este gata, las-o să se răcească complet, apoi pudreaz-o cu zahăr și, opțional, o poți decora după gust, scrie

Cea mai simplă rețetă de cornulețe de casă

Ingrediente:

4 ouă

250 g unt

1 plic drojdia uscată

3 linguri zahăr

1 pahar lapte caldaproximativ 4 pahare făină

jumătate pahar zahăr sau gem, lapte condensat caramelizat sau la alegere pentru umplutură

Mod de preparare:

– amestecă laptele cald cu drojdia și cu zahărul și las-l deoparte, la loc cald, timp de 10-15 minute pentru ca ca drojdia să aibă timp să se activeze

– adaugă apoi untul topit și amestecă.

– încorporează apoi și ouăle și, mai apoi, adaugă treptat făina, până când vei obține un aluat omogen, ușor lipicios și moale.

– împarte apoi aluatul obținut în 4 bucăți egale și presară suprafața de lucru cu făină.

– întinde prima bucată de aluat în formă rotundă și subțire, împarte-o în 16 triunghiuri și presară deasupra lor aproximativ câte o jumătate de linguriță de zahăr, sau orice altă umplutură dorești.

– rulează apoi cornulețele în zahăr și pune-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt

– este recomandat să le lași să se odihnească în tavă, într-un loc cald, până își dublează volumul.

– după ce timpul s-a scurs, iar volumul lor s-a dublat, pune tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 15-20 de minute.

– după ce le scoți din cuptor, lasă-le să se răcească, scrie

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191