Proprietarii de apartamente, afectați de o nouă lege. Amenda poate ajunge până la 10.000 de lei

Proprietarii de apartamente, afectați de o nouă lege. Amenda poate ajunge până la 10.000 de lei

Veste proastă pentru proprietarii care au apartamente într-un bloc cu bulină roșie! De la 1 ianuarie 2024, a intrat în vigoare legea care reglementează situația acestor clădiri cu risc seismic. Astfel, cei care dețin apartamente într-un bloc cu bulină roșie vor fi nevoiți să se supună noilor prevederi și nu vor mai avea posibilitatea de a închiria locuințele respective.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Chiriaşii au interzis în blocuri cu bulină roșie! Aşa sună noua lege care a intrat în vigoare la începutul acestui an. Proprietarii nu vor mai putea da spre închiriere apartamente în blocuri cu risc seismic, iar măsura a fost concepută pentru siguranța locatarilor. Totuși, vor fi aplicate și anumite excepții de la această regulă.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Proprietarii care încalcă această regulă și închiriază apartamente în blocuri cu bulină roșie riscă amenzi mari. Oricine deține și încearcă să dea spre închiriere astfel de apartamente va fi amendați și vor fi nevoiți să scoată din buzunar sume cuprinse între și de lei.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Persoanele care au închiriat apartamente în clădiri cu risc seismic au dreptul de a rămâne în aceste locuințe până la data de 5 februarie 2024. După această dată, chiriașii vor fi evacuați în baza legii. Excepție fac magazinele, restaurantele și sălile de evenimente, care nu sunt incluse în reglementări și, prin urmare, pot funcționa în clădiri cu risc seismic.

Legea nu e, însă, la fel pentru toată lumea. Există o condiție pentru proprietarii companiilor care ocupă astfel de spații. Ei vor fi nevoiți să aplice măsuri adecvate de siguranță pentru a reduce riscurile asociate cu imobilele vulnerabile în caz de cutremur.

În prezent, în București există aproximativ de clădiri vulnerabile în caz de cutremur. Lucrările de consolidare în astfel de cazuri pot fi inițiate numai cu acordul a cel puțin 50% + 1 din numărul total de proprietari. În conformitate cu noile prevederi, nu vor mai exista situații în care unii proprietari se opun acestor lucrări. Clădirile cu risc seismic în care sunt funcționează grădinițe, școli, clinici și alte instituții publice sunt în atenția autorităților, relatează

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191