INTERVIU PHonline.ro/Gheorghe Stoica, primarul comunei Banesti: „Voi profita de fiecare oportunitate pentru a atrage fonduri nerambursabile în comună”

INTERVIU PHonline.ro/Gheorghe Stoica, primarul comunei Banesti: „Voi profita de fiecare oportunitate pentru a atrage fonduri nerambursabile în comună”

Phonline.ro deruleaza in aceasta perioada o campanie de informare publica privind accesarea fondurilor prin programul „Anghel Saligny”, pentru fiecare oras si comuna in parte.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Prin aceasta initiativa, urmarim sa aducem in fata prahovenilor informatii noi despre ce proiecte sunt in derulare in zona in care locuiesc si ce investitii urmeaza sa aiba loc in viitorul apropiat.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

In acest sens, am transmis tuturor primarilor din judet solicitarea de a ne raspunde la un interviu relevant pe aceste subiecte de interes public, iar astazi va prezentam raspunsurile primarului comunei Banesti, Gheorghe Stoica:

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

  1. Care sunt investițiile aprobate pentru administrația pe care o conduceți, prin programul Anghel Saligny.

Comuna Bănești are aprobat prin  Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” obiectivul ”Reabilitare drumuri în comuna Bănești, județul Prahova” care presupune reabilitarea și modernizarea unui număr de 16 străzi din comuna Bănești, satele Bănești și Urleta.

  1. Ce alte proiecte, care în prezent nu sunt cuprinse într-un program de finanțare, v-ați dori să fie derulate ?
  • Construirea unei baze sportive ;
  • Amenajare drumuri de exploatare din extravilan ;
  • Extinderea și creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public;
  • Amenajare rigole și trotuare pe strada Aurel Vlaicu (Dj100D) și rigole pe DN1 ;
  • Amenajare trotuare pe Drumul Național 1
  1. În ordinea priorităților, spuneți-ne trei proiecte (din programul Anghel Saligny, dar nu numai) pe care garantați că le veți finaliza până la finalizarea mandatului.
  • Construire Centru Cultural de la Bănești și Sala de Sport de la Urleta ;
  • Consolidare strada Gherghiceni
  • Parcul tematic și zona de agrement de la Urleta ;
  1. Care sunt principalele realizări pe care le puteți aduce în fața opiniei publice în cei doi ani de la preluarea acestui mandat ?

În cei doi ani de la preluarea acestui mandat am finalizat și realizat următoarele obiective :

  • EXTINDERI DE REȚEA DE APĂ (DIVERSE LOCAȚII) ;
  • „AMENAJARE PODEȚ PESTE RÂUL DOFTANA CU CARACTER PROVIZORIU” ;
  • MODERNIZARE ȘI EXTINDERE REȚEA ILUMINAT PUBLIC ÎN COMUNA BĂNEȘTI, JUDEȚUL PRAHOVA ;
  • LUCRĂRI DE REPARAȚII DRUMURI ȘI LUCĂRI NECESARE ÎN VEDEREA PREVENIRII INUNDAȚIILOR ÎN COMUNĂ ;
  • FINALIZARE CADASTRE A 66 IMOBILE (DRUMURI ȘI TERENURI DIN DOMENIUL PUBLIC AL COMUNEI BĂNEȘTI ;
  • REALIZAREA SERVICIILOR DE ÎNTOCMIRE A PLANULUI URBANISTIC GENERAL ÎN PROPORȚIE DE 50%;
  • S-A ÎNTOCMIT ȘI DEMARAT PROCEDURA SIMPLIFICATĂ ÎN VEDEREA ACHIZIȚIONĂRII UNUI TRACTOR ECHIPAT CU TOCĂTOR CU BRAȚ ARTICULAT HYDRAULIC;
  • ACHIZIȚIE TEREN ÎN SUPRAFAȚĂ DE 4000 MP situat în satul Urleta, strada Principală, nr. 120 – ÎN VEDEREA ALIPIRII cu terenul cu nr. cadastral 24188 situat în domeniul public al comunei. Aceste terenuri vor face obiectul unei documentații de urbanism PUZ – pentru obiectivul Amenajare parc recreere Urleta;
  • Am depus un număr de 15 proiecte în vederea obținerii finanțării nerambursabile ;
  1. Dacă ați fi turist în localitatea/comuna pe care o administrați, ce anume v-ar atrage atenția prima oară ?

Dacă aș fi turist în comuna Bănești prima dată mi-ar atrage atenția poziția geografică, Băneştiul fiind aşezat pe Valea Prahovei, chiar la confluenţa râului Prahova cu Doftana, drumurile modernizate, patrimoniul cultural :  Monumentul Aurel Vlaicu (sat Băneşti), Biserica de lemn din sat Urleta, Podul de piatră peste râul Doftana, care leagă localitățile Bănești și Câmpina, construit in timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza.

  1. Ce v-a determinat să vreți să fiți primar ? Care credeți că este cea mai importată calitate a dumneavoastră în raport cu această funcție ?

Comuna Bănești este locul unde m-am născut și cunosc foarte bine nevoile oamenilor. De asemenea îmi doresc foarte mult să aduc o schimbare în bine comunității în care trăim și să las moștenire urmașilor noștri o localitate la standarde europene.

Calitățile care m-au ajutat la îndeplinirea funcției de primar sunt : corectitudinea și determinarea

  1. Funcția pe care o dețineți atrage fără doar și poate critici din partea cetățenilor. Ce le transmiteți celor mai nemulțumiți dintre ei ?

Scopul meu este să duc mai departe proiectele inițiate și să am rezultate pentru comunitatea în care trăiesc. Celor nemulțumiți aș vrea să le transmit că folosesc toate resursele pentru a face o schimbare în bine, că voi profita de fiecare oportunitate pentru a atrage fonduri nerambursabile în comună și că numai împreună vom putea aduce localitatea la standardul dorit.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191