Oraşul din România unde locuinţele vor fi încălzite cu tehnologia hidrogenului verde. Investiţia a fost aprobată deja de Consiliul Local

Oraşul din România unde locuinţele vor fi încălzite cu tehnologia hidrogenului verde. Investiţia a fost aprobată deja de Consiliul Local

Oradea va deveni primul oraș din România unde locuinţele vor fi încălzite cu tehnologia hidrogenului verde. Această inovație reprezintă un pas major către o sursă de energie mai curată și durabilă, și va avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Potrivit informațiilor , compania de termoficare din Oradea va investi suma de 127 milioane de lei pentru realizarea unei instalații de producție de hidrogen verde, un proiect-pilot în România în ceea ce priveşte utilizarea tehnologiei pentru o producție de mare capacitate.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

În Oradea locuinţele vor fi încălzite cu tehnologia hidrogenului verde

Locuințele din Oradea vor fi încălzite, în viitorul apropiat, cu tehnologia hidrogenului verde. De asemenea, va exista și o instalație de producție hidrogen cu o capacitate de 10 MW, dar și de stocare a acestui gaz care, în amestec cu gazul metan, va produce energia termică necesară încălzirii locuințelor.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Pentru că va funcționa numai pe bază de apă care, după procedura de electroliză nu va avea nevoie de alte tratamente, şi va putea fi deversată în Criș, această „fabrică” de hidrogen nu va fi poluantă. Pentru producţia de hidrogen, CET Oradea va folosi apa din Crişul Repede, mai scrie sursa anterior menționată.

Ar fi fost deja aprobată investiţia de Consiliul Local Oradea şi urmează să fie depusă spre finanţare prin Planul Naţional de Reconstrucţie şi Rezilienţă (PNRR).

Orașul din România unde va fi deschisă o școală de meșteșugărit

Anul acesta va fi deschisă prima școală de meșteșugărit, în Casa Artelor, de Muzeul Astra din Sibiu. Investiția se ridică la aproximativ 2,5 milioane de euro.

Investiția este realizată deja în proporție de 85% și a inclus renovarea completă a unei case de patrimoniu din Piața Mică a Sibiului.

„Prin Casa Artelor ne-am dorit să aducem arta tradițională românească mai aproape de publicul tânăr, să o facem mai accesibilă și, totodată, să îi asigurăm longevitatea. Credem cu tărie că muzeele și locurile de cultură trebuie să facă eforturi pentru a se apropia de public, de copii și de tineri în special, pentru că aceștia vor duce mai departe moștenirea noastră culturală”, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului Astra.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191