Verdețurile pline de vitamine care schimbă sângele. Cine le consumă are o sănătate de fier

Verdețurile pline de vitamine care schimbă sângele. Cine le consumă are o sănătate de fier

Ne pot aduce nenumărate beneficii de sănătate, iar dacă vrem să pregătim o rețetă delicioasă și sănătoasă, cu siguranță că aceste verdețuri vor fi pe lista de ingrediente. Cu toate acestea, pentru mulți români devine din ce în ce mai greu să cumpere astfel de produse, din cauza prețurilor piperate. Urzicile și leurda se vând cu prețuri care, pentru mulți oameni, sunt mult prea mari.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Potrivit informațiilor de la , cei care ajung în Halele Centrale din Ploiești vor putea vedea că pe tarabe au ajuns produse precum urzicile și leurda. Cu toate acestea, pentru mulți români, aceste produse atât de sănătoase sunt, acum, mult prea scumpe pentru bugetul celor mai mulți dintre ploieșteni.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

De exemplu, urzicile au ajuns să coste de două ori mai mult, față de prețul de anul trecut. Un kilogram costă acum 15 lei, însă luna trecută acestea ajunsese chiar și la 20 de lei. În același timp, leurda a ajuns să se vândă cu 5 lei, pentru o legătură.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Din păcate, deși suntem în Postul Paștelui, iar aceste verdețuri ne aduc beneficii pentru sănătate, prețul lor este ridicat la valori tot mai mari, dincolo de bugetul multor români. Leurda, de exemplu, cunoscută în popor și ca „usturoi sălbatic”, ori „usturoiul ursului”, are un conținut semnificativ de aminoacizi și vitamine, mai ales vitamina C.

Mai precis, simpla leurdă conține aproximativ 100 mg de vitamina C la suta de gram de frunze proaspete. În plus, leurda mai conține și fitoncide, adică antibiotice naturale, motiv pentru care această plantă este considerată a fi una antivirală. Leurda este utilă și pentru sănătatea ochilor, deoarece susține producția de colagen și funcționează ca antioxidant la nivelul retinei.

Leurda este extrem de comună de-a lungul țării noastre, însă se spune că cea mai bună este cea din pădurea de la Nucet. În această zonă se găsește mânăstirea Nucet, cât și Fântâna de Leac. Măicuțele de aici spun că proprietățile plantei se datorează apei sfințite care ajută la creșterea ei.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191