Imagini de la eliberarea lui Grigore Bota. Cel mai periculos criminal în serie din Maramureș se află în libertate / FOTO

Imagini de la eliberarea lui Grigore Bota. Cel mai periculos criminal în serie din Maramureș se află în libertate / FOTO

Imagini șocante au fost surprinse astăzi la eliberarea lui Grigore Bota din penitenciarul din Baia Mare. Cunoscut ca fiind cel mai periculos criminal în serie din Maramureș, bărbatul a ieșit din închisoare.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Astăzi, o stare de neliniște străbate Maramureșul odată cu eliberarea lui Grigore Bota, cunoscut sub numele de „Brancardierul Morții”, unul dintre cei mai periculoși criminali în serie din România.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Grigore Bota a fost eliberat

Cu un istoric sinistru de 11 crime în urmă cu aproape un sfert de secol, Grigore Bota și-a părăsit în cele din urmă celulă din penitenciarul din Baia Mare.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Criminalul în serie, acum în vârstă de 65 de ani, a fost întâmpinat la poarta închisorii de către un prieten, iar amândoi au refuzat să răspundă întrebărilor presei, potrivit

Eliberarea sa este rezultatul unei hotărâri judiciare controversate, în urma unei cereri depuse de Grigore Bota anul trecut, la împlinirea vârstei de 65 de ani, prin care a solicitat transformarea sentinței de închisoare pe viață într-o pedeapsă de 25 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav.

Bărbatul, un adevărat coșmar pentru locuitorii din Baia Mare

Această decizie a instanței a stârnit ample dezbateri, având în vedere gravitatea crimelor comise și numărul victimelor. Cunoscut pentru modul său sadic de a atrage și ucide bărbați, Grigore Bota era un adevărat coșmar pentru locuitorii din Baia Mare.

Sub pseudonimul „Brancardierul Morții”, el își atrăgea victimele promițându-le alcool în schimbul favorurilor sexuale, pentru ca apoi să le ia viețile prin loviri repetate în cap cu diverse obiecte.

Incidentele sale brutale, care s-au întins pe parcursul a câtorva luni în anul 2000, au făcut ca orașul să fie captiv în frică și panică. Corpurile victimelor erau descoperite fie în apropierea Gării CFR, fie pe malurile râului Săsar, aruncate cu dispreț de către criminal.

Cu toate acestea, eliberarea lui Grigore Bota vine după ce acesta a petrecut 25 de ani în închisoare, timp în care a recunoscut doar trei dintre omorurile comise. Ancheta a confirmat implicarea sa în alte șapte crime.

Deși inițial cererile sale de eliberare în baza vechiului Cod Penal au fost respinse, anul trecut, magistrații au decis să îi acorde cererea de schimbare a sentinței. Rămâne de văzut ce se va mai anunța cu privire la acest caz.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191