România, ocolită de turiștii străini. Motivul pentru care nu vor să-și facă vacanța la noi în țară

România, ocolită de turiștii străini. Motivul pentru care nu vor să-și facă vacanța la noi în țară

România este ocolită de străini, cel puțin asta reiese din ultimele date statistice. Malta este cea mai atractivă țară din Europa pentru turiști, urmată de Cipru, Luxemburg și Austria. România este la coada clasamentului între Polonia și Germania. 

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

România a rămas la coada clasamentului când vine vorba de turiști străini. Doar 20% din totalul nopților de cazare din țara noastră au fost rezervate de străini.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

– „În primul rând, nu este promovat turismul în țara noastră, în al doilea rând, nici nu cred că există, adică punctele turistice care ar putea fi promovate nu sunt promovate, sunt lăsate în paragină.”

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

– „Locurile frumoase nu sunt promovate la noi în România.”

Alex și Alice și-au făcut ultima vacanță în Bulgaria. Cei doi preferă sejururile peste hotare, pentru că, de cele mai multe ori, le găsesc la prețuri mai bune.

Alex: „Prețuri mai mici la calitate superioară, să zic așa. Cred că m-a ajuns undeva la de lei și comparativ cu România, cu vreo de lei mai puțin pentru aceleași servicii. Am stat șapte zile.”

Clasamentul arată însă că cei mai mulți români preferă să își facă vacanțele în țară în detrimentul stațiunilor de peste hotare.

Călin Ile – reprezentant hoteluri: „În ultima perioadă în industrie s-a investit destul de bine, da, sunt și produse vechi venite din timpul comunismului, care nu putem spune că sunt la un nivel calitativ adaptiv zilelor noastre, însă investiții sunt și vor fi, deci e clar că trebuie să avem și o strategie de atragere a turiștilor străini.”

– „De obicei merg la mare și munte la noi, pentru că mi se pare mai ieftin.”

– „În țară, mai mult în țară, mie îmi place la mine în țară, e cel mai bine. Eu consider că sunt aproape aceleași prețuri.”

Malta este cea mai vizitată țară din Europa, urmată de Cipru, Luxemburg și Austria.

Roxana Ilinca – agenție de turism: „Și românii sunt din ce în ce mai interesați de aceste zone, pentru că Malta oferă investitorilor și mai ales străinilor care doresc să investească în această țară foarte multe facilități.”

În Europa, a crescut numărul nopților de cazare în primul trimestru al acestui an cu 7%.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191