Generația de pe primul loc!

Generația de pe primul loc!

,,Generația de suflet”, așa cum a caracterizat naționala selecționerul Edi Iordănescu, poate fi considerată și ,,generația de pe primul loc”. Florin Niță și colegii săi au terminat grupa de calificare la EURO 2024 pe primul loc și tot de pe această poziție, 4 puncte, s-au calificat în optimile de finală. Slovacia-România 1-1, golul naționalei noastre fiind marcat de Răzvan Marin, din penalti, în prima repriză tot atunci când și slovacii au deschis scorul.

Romania’s midfielder #18 Razvan Marin (L) celebrates with Romania’s midfielder #21 Nicolae Stanciu (R) after scoring his team’s first goal from the penalty spot during the UEFA Euro 2024 Group E football match between Slovakia and Romania at the Frankfurt Arena in Frankfurt am Main on June 26, 2024. (Photo by Angelos Tzortzinis / AFP) (Photo by ANGELOS TZORTZINIS/AFP via Getty Images)


Mijlocașul Marin, golgeterul la zi al României la acest turneu final, a declarat după performanța obținută că este bucuros că a reuşit să facă milioane de români fericiţi și să-i scoată în stradă. „Acum va fi un singur meci, va fi cu totul altceva. Ne bucurăm enorm, ne-am îndeplinit obiectivul. Suntem fericiţi că am făcut milioane de români fericiţi. Cred că pe orice stadion pe care am jucat am dominat, mai ales în tribune şi suntem foarte fericiţi”, a spus Marin la Pro TV.

Și selecționerul Iordănescu a făcut o reverență în fața tuturor românilor prezenți la Frankfurt dar și celor de pretutindeni. ,,Ce am trăit aici zilele acestea şi astăzi, bineînţeles, se trăieşte probabil o dată în viaţă. Atâta căldură, atâta suport, atâta sprijin… o spun cu convingere că în istorie suporterii nu au fost niciodată atât de aproape de echipa naţională şi atât de implicaţi în tot ce s-a întâmplat, aşa cum au fost acum. Sunt mândri că sunt români. Pentru noi cea mai mare preocupare aceasta este. Şi de acolo cred că vine cea mai mare presiune, pentru că ne dorim să nu îi dezamăgim. Şi muncim din toate puterile ca să nu îi dezamăgim”, a declarat Iordănescu la Pro Arena.

FRANKFURT AM MAIN, GERMANY – JUNE 26: Florin Nita and Radu Dragusin of Romania celebrate after the team’s qualification to the knockout stages following the UEFA EURO 2024 group stage match between Slovakia and Romania at Frankfurt Arena on June 26, 2024 in Frankfurt am Main, Germany. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)


România s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal din postura de câştigătoare a Grupei E. Tricolorii au trecut pentru a doua oară de faza grupelor, după ediţia din 2000, însă acum au reuşit să termine pe primul loc. România va juca în optimile de finală ale EURO 2024 pe 2 iulie, de la ora 19.00, cu Țările de Jos. Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu/facebook/echipa nationala de fotbal a romaniei

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191