Cutremur în România, sâmbătă dimineață. Unde s-a produs și ce magnitudine a avut

Cutremur în România, sâmbătă dimineață. Unde s-a produs și ce magnitudine a avut

Țara noastră a fost zguduită de un nou cutremur, în timpul nopții de vineri spre sâmbătă. Seismul s-a produs în jurul orei 01:35, iar specialiștii de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) spun că seismul s-a produs în județul Vrancea.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Un nou seism a zguduit țara noastră, chiar în noaptea de vineri spre sâmbătă. Specialiștii de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) au informat că seismul a avut loc în jurul orei 01:35, în județul Vrancea. Din fericire, magnitudinea cutremurului nu a fost îndeajuns de mare pentru a provoca daune, ori victime.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Se pare că seismul a avut o magnitudine de numai 3,0 iar epicentrul a fost la o adâncime de 124,5 de kilometri. Acest seism s-a produs la o distanță de 62 de km nord de Buzău, 31 kilometri vest de Focşani, 91 km est de Braşov, 90 km sud-vest de Bârlad, 95 km sud de Bacău, cât și la 78 km est de Sfântu-Gheorghe.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Din nefericire, de la începutul lunii iulie, în țara noastră au avut loc mai multe cutremure.

Din fericire, cutremurele care s-au produs de-a lungul lunii iulie au fost, cel puțin până la acest moment, de mică intensitate. Nu mai puțin de 5 cutremure au avut loc în România de la începutul lunii iulie, acestea având magnitudini mici, cuprinse între 2 și 3,4 grade. Cu toate acestea, de la începutul lui 2024, au existat și seisme ceva mai puternice.

De exemplu, chiar pe data de 15 ianuarie, tot în județul Vrancea, un seism cu o magnitudine de 4,3 grade a zguduit zona. Acest seism a avut o adâncime mai mică, de numai 74 de kilometri. Anul trecut, pe data de 14 februarie, un seism chiar mai puternic a înspăimântat românii. În județul Gorj a avut loc, la acea dată, un cutremur de 5,7 grade, la o adâncime de numai 6,3 kilometri. 

Din fericire, seismul de noaptea trecută a fost mult mai mic, cu o magnitudine de numai 3 grade.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191