Cand se seamănă castraveții de toamnă. Perioada perfectă dacă vrei să ai castraveți gustoși toamna asta

Cand se seamănă castraveții de toamnă. Perioada perfectă dacă vrei să ai castraveți gustoși toamna asta

Cui nu-i plac castraveții? Aceste legume de vară perfecte, care adaugă un gust proaspăt salatelor dar și băuturilor de vară. Dacă ești fan castraveți, atunci trebuie să știi că este foarte ușor să îi cultivi din semințe, însă trebuie să ai în vedere câteva aspecte. Cand se seamănă castraveții de toamnă. 

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Dacă ideea de a cultiva castraveți acasă pare un pic descurajantă, nu te lăsa descurajat, deoarece castraveții sunt relativ ușor de cultivat. Află din rândurile de mai jos cum să crești castraveți și când și unde să îi plantezi.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Cand se seamănă castraveții de toamnă

Este foarte important să știi când anume să plantezi semințele de castraveți pentru a-ți maximiza șansele de succes. Învățarea cultivării castraveților este un obiectiv realizabil chiar și pentru cei mai neexperimentați grădinari, și asta pentru că plantele sunt relativ lipsite de probleme.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Așadar, în funcție de climatul local, luna iulie este cea mai târzie dată la care poți planta castraveți pentru ca aceștia să poată produce fructe. Atunci când sunt plantate pe o vreme mai caldă, plantele se vor stabili mult mai repede decât atunci când sunt plantate primăvara.

În luna august va fi probabil prea târziu pentru a planta semințe de castraveți. De asemenea, dacă știi cum să cultivi castraveți pe verticală, aceștia pot fi foarte eficienți din punct de vedere al spațiului.

Specialiștii spun că, pentru cultura în câmp, este recomandată semănarea directă a castravețilot până în ultima decadă a lunii iulie, sau producerea răsadurilor și plantarea acestora până la sfârșitul lunii iulie. Castravetele va începe să producă câte 1 kg / mp în 38-42 de zile de la plantare, la o temperatură medie de 20-25 de grade.

Cât timp este necesar pentru a cultiva castraveți din semințe?

Semințele de castraveți au nevoie de până la două săptămâni pentru a germina și de aproximativ 12 săptămâni pentru a produce fructe.

Recoltează castraveții când sunt tineri și fragili pentru a obține cea mai bună aromă, scrie

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191