Vin furtunile. ANM a emis Cod Galben și Cod Portocaliu în mai multe județe: averse torențiale, vijelii și grindină

Vin furtunile. ANM a emis Cod Galben și Cod Portocaliu în mai multe județe: averse torențiale, vijelii și grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, mai multe avertizări de vreme nefavorabilă, valabile pentru mai multe regiuni din România.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Astfel, a fost emis un COD GALBEN pentru 20 iulie de la ora până în 21 iulie, ora

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Treptat, în Banat, sudul Crișanei, Oltenia, Transilvania și local în Maramureș și în Muntenia vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse cu caracter torențial, intensificări ale vântului și pe arii restrânse vijelii (rafale de km/h), grindină și descărcări electrice.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

De asemenea, a fost emis un COD PORTOCALIU pentru perioada 20 iulie de la ora 15 până în 21 iulie, ora

În sudul Banatului, nord-vestul Olteniei și în sud-vestul Transilvaniei, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări ale vântului și pe arii restrânse vijelii (rafale de km/h), grindină și descărcări electrice.

În intervale scurte de timp ( ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de l/mp și pe arii restrânse de peste l/mp.

Un alt cod galben de căldură este valabil în ziua de 20 iulie, în Oltenia, Muntenia și Dobrogea continentală, unde valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi de de grade, iar minimele nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Tot în 20 iulie este Cod Portocaliu de căldură . În județele Dolj, Olt și Teleorman valul de căldură va persista. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi în general de de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Articol recomandat de

Frumoase și valoroase. Zece sportive românce superbe care merg la Paris ca să câștige medalii | FOTO

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191