Virgiliu Nanu: „Voi monitoriza activitatea CJ în aceste 3 luni, până voi prelua mandatul. Am descoperit nişte lucruri nelalocul lor”

Virgiliu Nanu: „Voi monitoriza activitatea CJ în aceste 3 luni, până voi prelua mandatul. Am descoperit nişte lucruri nelalocul lor”

Virgiliu Nanu, președintele ales al Consiliului Județean Prahova, a anunțat că intenționează să monitorizeze îndeaproape activitatea Consiliului în următoarele trei luni, până la preluarea oficială a mandatului în octombrie.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Invitat în podcastul jurnalistului Bogdan Stoica, Nanu a subliniat că scopul său este să asigure o tranziție transparentă și eficientă, pentru a evita orice derapaje administrative sau financiare.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

„Din octombrie voi prelua mandatul. Trebuie să știu ce se întâmplă în aceste trei luni, pentru că nu vreau ca județul Prahova să fie aruncat în aer,” a declarat Nanu. În cadrul interviului, el a punctat mai multe nereguli observate, inclusiv în organizarea unor licitații și intervenții nejustificate asupra contractelor existente.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Nanu a menționat că a sesizat probleme legate de posturile scoase la concurs de Consiliul Județean, care au fost blocate timp de patru ani și acum sunt deschise brusc în această perioadă de tranziție. „Consiliul Județean a scos la concurs niște posturi pe care le-a ținut blocate timp de 4 ani. Chiar i-am sunat și i-am întrebat de ce fac lucrul ăsta, chiar acum în perioada asta de 3 luni? Nu credeți că ar fi normal să ajung și eu acolo, să evaluez situația?” a spus Nanu.

Deși nu se opune concursurilor pentru posturi, Nanu a insistat pe necesitatea ca acestea să fie ocupate de persoane calificate și dedicate. „Nu am o problemă cu posturile respective, ele trebuie scoase la concurs, dar vreau să mă asigur că vor ajunge acolo oameni care reprezintă județul Prahova. Pe mine mă interesează performanța. Oamenii când m-au ales, m-au ales să fac lucruri în județul Prahova, și nu pot accepta oameni care nu sunt pregătiți profesional sau nu își doresc să facă treabă,” a subliniat Nanu.

În plus, Nanu a adus în discuție și o licitație recentă pentru contractul de execuție a lărgirii la patru benzi a sensului giratoriu suspendat de la Păulești, considerând că aceasta este o investiție nejustificată. „Nu înțeleg necesitatea acestor licitații, graba asta și lucrări făcute acolo unde nu este nevoie și unde nici nu există finanțare,” a adăugat el.

Interviul integral poate fi urmarit aici

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191