Anunț ANM de ultim moment! Cod galben și cod portocaliu de caniculă și disconfort termic. Care sunt zonele vizate / FOTO

Anunț ANM de ultim moment! Cod galben și cod portocaliu de caniculă și disconfort termic. Care sunt zonele vizate / FOTO

În această dimineață, cu puțin timp în urmă, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o avertizare cod portocaliu și cod galben de caniculă și disconfort termic. Care sunt zonele vizate și ce temperaturi vor fi înregistrate.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Specialiștii Administrației de Meteorologie au făcut un anunț de ultimă oră! Revine canicula în România.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Pentru mai multe zone din țară meteorologii au emis cod portocaliu și galben de caniculă. Până când sunt valabile atenționările și ce județe sunt vizate.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Cod portocaliu și galben de caniculă în România

Astăzi, 12 august 2024, potrivit anunțului făcut de specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie, mai multe zone din România se află sub atenționare cod portocaliu și galben de caniculă. Meteorologii anunță că valul de căldură va cuprinde sudul Crișanei, Banatul, Oltenia și cea mai mare parte a Munteniei. Mercurul din termometre va ajunge între 35 și 37 de grade Celsius, în unele zone chiar și la 38 de grade. De asemenea, disconfortul termic va fi accentuat, cu un indice temperatură-umezeală (ITU) care va depăși pragul critic de 80 de unități.

Mâine, 13 august, va fi în vigoare cod galben, cât și un cod portocaliu de caniculă. Codul galben vizează Crișana, sud-vestul Transilvaniei, nord-estul Munteniei, sud-vestul Dobrogei, precum și Carpații Meridionali și Occidentali.

Codul portocaliu vizează Banatul, Oltenia și cea mai mare parte a Munteniei. În zonele anterior menționate, temperaturile vor urca până la 39-40 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Cum va fi vremea miercuri, 14 august

Atenționările emise de meteorologi sunt valabile și miercuri, 14 august. Peste două zile codul galben va afecta Crișana, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei și o parte din Muntenia.

Maximele termice vor fi cuprinse între 35 și 37 de grade Celsius, iar ITU va depăși din nou pragul critic.

De asemenea, un cod portocaliu de caniculă va fi valabil pentru regiunile Banatului, sudului și sud-vestului Olteniei, precum și sud-vestul Munteniei.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191