Târgul de Toamnă de la Ploieşti, fără fructe şi legume de sezon. A cui e vina?

Târgul de Toamnă de la Ploieşti, fără fructe şi legume de sezon. A cui e vina?

Târgul de Toamnă, unul dintre evenimentele tradiționale ale orașului, a fost marcat anul acesta de o prezență surprinzător de redusă a comercianților de fructe și legume. Doar doi producători au ales să își expună marfa la această ediție, un număr mult mai mic decât în anii trecuți.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Motivul ar avea legătură cu vânzările scăzute din edițiile precedente, pe fondul prețurilor ridicate, care au speriat clienții și i-au determinat pe mulți comercianți să își păstreze produsele în afara târgului, preferând să vândă direct pe platoul Halelor Centrale.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Cu toate că târgul este cunoscut pentru a oferi produse proaspete și de sezon, prețurile mari au continuat să fie o problemă pentru cumpărători. Mulți dintre aceștia au constatat că fructele și legumele vândute la târg sunt mai scumpe decât cele disponibile pe platoul Halelor Centrale, aflat în imediata apropiere.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Această discrepanță a fost suficientă pentru a descuraja participarea atât a comercianților, cât și a clienților, creând un cerc vicios care a redus succesul târgului.

„Nu este vina organizatorilor sau a administrației locale. De fiecare dată ne-au oferit condiții bune, dar nu prea sunt cumpărători. Sunt mulți vizitatori, dar nu cumpărători. Colegii mei care veneau cu legume şi fructe s-au plâns că aveau vânzări slabe. Eu cred că prețurile erau mari. Oamenii nu își mai permit să cumpere de la târg, unde marfa e mai scumpă decât în alte locuri”, ne-a spus unul dintre comercianții de la târg.

Foto: Actualitatea Prahoveana

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191