Acuzații grave: O fetiță din Iași nu este lăsată să vină la grădiniță decât însoțită de un adult. ”Lăsați-o mai moale”

Acuzații grave: O fetiță din Iași nu este lăsată să vină la grădiniță decât însoțită de un adult. ”Lăsați-o mai moale”

Părinții unei fetițe de 4 ani din Iași acuză o educatoare că nu îi primesc copila la grădiniță decât însoțită de un adult. Motivul ar fi că micuța necesită supraveghere specială, fapt negat însă de părinți. IȘJ Iași a declanșat o anchetă.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Tatăl unei fetiţe de 4 ani, înscrisă la Grădiniţa cu Program Normal nr. 13 din Iaşi,  susţine că educatoarea care o are în grijă pe copila sa îi condiţionează prezenţa acesteia de însoţirea unui adult, scrie Ziarul de Iași.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Motivul ar fi faptul că fetița necesită supraveghere specială, pentru că părăseşte adesea sala fără voie, iar educatoarea nu îi mai poate face faţă.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Astfel, de mai bine de şapte luni, soţia ieşeanului a fost obligată să stea zi de zi împreună cu micuţa la grădiniţă. Familia mai acuză că educatoarea i-a indicat un consult de specialitate pentru fetiţă, în vederea încadrării într-o formă de deficienţă.

Părinţii refuză însă acest lucru, bazându-se pe rezultatele unui consult la un psiholog, potrivit căruia copila este perfect normală.

Educatoarea nu a vrut să comenteze acuzațiile părinților. ”Trebuie să discutaţi cu conducerea, directorul cunoaşte situaţia, are toate informaţiile. Prezenţa Emei nu este condiţionată, eu doar am cerut ajutorul părinţilor”, a precizat educatoarea.

Părinții consideră revoltătoare cererea educatoarei de a scoate fetiței un certificat de handicap, chiar dacă recunosc că micuța are anumite deficiențe de limbaj, dar la care lucrează constant cu medicii.

În plus, mama fetiței a rămas însărcinată, ceea ce va face din ce în ce mai dificilă situația. ”Mi se pare amuzant răspunsul oficial al şcolii, citez: «În ceea ce priveşte diferitele somaţii şi ameninţări cu trimiterea în judecată…lăsaţi-o mai moale». Aşa ne vrea statul român prin reprezentanţii săi, să o lăsăm mai moale?”, a mai spus tatăl copilei.

Cazul a ajuns și în atenția inspectoratului școlar, care va efectua o anchetă la grădinița vizată. “E clar că a fost înregistrată sesizarea, se vor face verificări, adică specialiştii vor face verificări”, a declarat inspector şcolar Antonina Bliorţ, purtător de cuvânt al ISJ Iaşi.

Articol recomandat de

Arabii au vrut să-l transfere, dar a cerut un salariu prea mare chiar și pentru ei!

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191