"Aleea Fauritorilor Romaniei Mari" va fi intregita, pe 25 octombrie, odata cu inaugurarea bustului Reginei Maria

"Aleea Fauritorilor Romaniei Mari" va fi intregita, pe 25 octombrie, odata cu inaugurarea bustului Reginei Maria

Data de 25 octombrie 2022 va ramane in memoria iubitorilor de patrie drept ziua in care intregitorii Romaniei Mari s-au adunat laolalta pentru a fi cinstiti si peste veacuri, pentru faptele lor eroice si determinante in ceea ce astazi numim stat suveran, liber si cu drepturi depline in fata oricarui alt popor.

Seria amenințărilor paraditorului „Portocală” continuă. Alți martori din dosar vorbesc despre pistolul pe care Negulescu il flutura in fata „victimelor”

Marti, pe 25 octombrie, Aleea Fauritorilor Marii Uniri – proiect initiat si dus la bun sfarsit de SMV Ploiesti si Comitetul Prahova pentru Centenar, cu sprijinul autoritatilor locale si judetene, va fi desavarsita odata cu inaugurarea bustului Reginei Maria, langa cel al Regelui Ferdinand I, proaspat instalat la loc de cinste langa intregitori.

Ploieşteanca Alexandra Bălan a câştigat un Oscar pentru cel mai bun film de animație. Alexandra are 32 de ani şi a fost elevă a Colegiului A.I. Cuza

La eveniment vor participa toti cei care si-au adus contributia la realizarea grandiosului proiect cultural-istoric, dar si alti iubitori de istorie si traditie. Vor fi oferite diplome de excelenta si distinctii sub forma de plachete tuturor celor care au pus umarul la transformarea aleii principale a Parcului Constantin Stere in loc de cinste.

Mărturii ale părinților și rudelor copiilor consumatori de droguri: „În spitalele noastre îi internează o săptămână pentru că nu au paturi. Solicitarea este atât de mare”/ „Și eu sunt mama unui copil care se droghează, care acum e la pușcărie”/ „Fratele meu nu este la pușcărie, este în groapă”

 „Etapa a 2-a a „Aleii Fauritorilor Unirii” a fost inceputa in ianuarie 2018. S-a finalizat in 24 iunie 2022. Etapa a 3-a in care se instaleaza busturile Regilor Ferdinand si Maria a fost inceputa in 24 ianuarie 2022 si se finalizeaza in 25 octombrie 2022.

Cu acest prilej, numele aleii inceputa in 2002 de catre CJ Prahova, CL Ploiesti si CL Bucov impreuna cu SMV Ploiesti si Fundatia Constantin Stere Bucov primeste numele de „Aleea Fauritorilor Romaniei Mari”, a completat presedintele SMV, Mircea Cosma.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191