Alimentele total interzise pentru câini şi pisici, potrivit veterinarilor. Multe animale ajung la operaţie din cauza lor

Alimentele total interzise pentru câini şi pisici, potrivit veterinarilor. Multe animale ajung la operaţie din cauza lor

Indiferent de prietenul necuvântător pe care îl avem, cu toţii merită o atenţie deosebită din partea noastră. Iar alimentaţia joacă cel mai important rol încă din prima lună de viaţă.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Când începe diversificarea alimentaţiei la pisici şi câini

Doru Safta, medic veterinar: De la vârsta de o luna şi jumătate până la 4-5 luni e o anumită hrană pentru ca tubul digestiv al pisicului sau al căţelului nefiind foarte bine dezvoltat, nu putem să îi dăm mâncare uscată.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

După vârsta de 5 luni, trecem la diversificare. Exact ca în cazul bebeluşilor. La fel de importantă este însă şi cantitatea.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Doru Safta, medic veterinar: În prima perioada de viaţă, dacă are o luna jumătate-patru luni, pot să-i dau de 4 ori pe zi, după 6 luni îi dau de 3 ori, iar când devine adult de 2 ori pe zi. Avem nevoie de foarte multe proteine, de lipide, de glucide, de aminoacizi, vitamine, de microelemente.

Reţeta este simplă – cu cât animalul are o hrană mai echilibrată, cu atât va trece mai uşor peste eventuale probleme de sănătate.

Carnea şi oasele, total interzise de medicii veterinari

Doru Safta, medic veterinar: Nu vă vine să credeţi câte pisici sunt cu probleme cardiace, foarte multe pisici ajung să paralizeze din cauza problemelor cardiace, avem probleme respiratorii, avem probleme renale, tocmai din cauza unei alimentaţii dezechilibrate.

Hrana ieftină sau de calitate inferioară poate conține aditivi, coloranți sau ingrediente de umplutură care pot cauza alergii sau intoleranțe. Iar o altă greşeală pe care o fac stăpânii este să le dea animalelor carne crudă sau oase. Lucru interzis total de medicii veterinari.

Mulţi căţei ajung la operaţii din cauza oaselor cu care sunt hrăniţi

Doru Safta, medic veterinar: Probabilitatea de a ajunge la veterinar pentru că e constipat este foarte mare atunci când un animăluţ mănâncă oase, deci ocluzia intenstinală este o mare problemă şi multe animale ajung la veterinar fiind operate.

Tratamentele pentru problemele care apar în urma unei alimentaţii dezechilibrate pot fi foarte costisitoare, aşa că, la fel ca în cazul oamenilor, cel mai bine este să previi decât să tratezi. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191