Amenzi usturătoare pentru proprietarii de apartamente dacă nu țin cont de acest lucru! Pot fi sancționați și cu 50.000 lei

Amenzi usturătoare pentru proprietarii de apartamente dacă nu țin cont de acest lucru! Pot fi sancționați și cu 50.000 lei

Din 1 ianuarie 2024, românii care nu respectă legea în ceea ce privește închirierea apartamentelor sunt pasibili de amenzi usturătoare, conform noilor reglementări naționale și europene.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Ce schimbări sunt prevăzute 

Atât la nivel european, cât și la nivel național se vor face ample reglementări, în cursul anului 2024, cu privirea la închirierea apartamentelor la „negru”. Mai pe scurt, cei care își vor pune apartamentele la dispoziție, vor fi nevoiți să urce și documentele de acreditare și dovezile că sunt în legalitate. Altfel, vor risca amenzi care pot ajunge până la de lei, dar și plata taxelor, din banii nedeclarați anterior.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

„Ne deranjează cei care nu plătesc taxe și impozite”

Cei care au unități de cazare, pensiuni sau hoteluri, sau chiar apartamente în regim hotelier sunt deranjați de cei care nu sunt în legalitate. Mai exact, aceștia spun că cei care închiriază la negru, strică prețul pieței deoarece au dat apartamentele la preț mai mic.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

„Ne deranjează cei care nu sunt clasificați sub nicio formă și nu plătesc taxe și impozite. Ei își pot permite tarife mici neoferind, însă siguranță și uneori nici condițiile pe care le impune o clasificare”, a precizat Dragoș Răducan președintele patronatelor din turism, la PROTV.

Ai nevoie și de acordul vecinilor 

Fără acordul vecinilor nu se poate clasifica un apartament ca fiind cu regim hotelier. De multe ori vecinii sunt deranjați de zgomotul produs de cei care închiriază pentru câteva zile un apartament în regim hotelier. Din acest motiv este necesar și acordul vecinilor pentru clasificarea apartamentului pentru care se solicita certificat.

Prețul chiriilor ar putea crește 

Începând cu 1 ianuarie 2024, proprietarii care închiriază proprietăți vor fi supuși unor schimbări semnificative în ceea ce privește sistemul de impozitare al chiriilor, scrie  Această modificare aduce cu ea posibilitatea dublării impozitului pentru chirii, alături de ajustări în modalitatea de calcul și administrare a acestui impozit. 

La momentul actual, mulți români închiriază proprietăți pentru a recupera investițiile și a obține profit, însă începând cu anul viitor, aceștia vor trebui să fie conștienți de posibilitatea dublării impozitului pentru chirii.

O noutate semnificativă ar putea fi introducerea posibilității de înregistrare online a contractelor prin intermediul platformei Spațiul Privat Virtual. Acest lucru ar putea fi realizat cu ajutorul unui formular special denumit „Cerere de înregistrare a contractelor de închiriere”.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191