Analist politic: Dacă nu se face comasarea alegerilor, PNL are mai mult de pierdut

Analist politic: Dacă nu se face comasarea alegerilor, PNL are mai mult de pierdut

Adrian Zăbavă, consultant politic, a declarat la Euronews România că imaginea generală a coaliției are de suferit din cauza discuțiilor care nu ajung nicăieri pe seama comasării alegerilor, iar în cazul în care o comasare a alegerilor europarlamentare și locale nu se întâmplă, PNL ar avea cel mai mult de pierdut.

INREGISTRARE AUDIO HALUCINANTĂ! Patronul firmei de casă a primarului Sandu Tudor (Păuleşti) înjură ca la uşa cortului un reporter: „Să-mi bag …. în mă-ta şi în copiii tăi. Să vă dau la m…. la toată familia!”

 

Virgiliu Nanu: Prahova trebuie să fie în top 5 județe ale țării, aşa cum a fost odată!

Comasarea alegerilor. Expert: Întreaga coaliție are de pierdut din cauza unei comasări care nu se concretizează

Volo îşi întăreşte legăturile cu ploieştenii, în cursa pentru primărie. Discuții constructive cu locuitorii din Malu Roşu si Mihai Eminescu

„Cred că e evident că PNL are mai mult de pierdut dacă această comasare …

Adrian Zăbavă, consultant politic: „Pe fond, cine pierde că această comasare nu se face, cred că e evident că PNL are mai mult de pierdut dacă această comasare a alegerilor europarlamentare și locale nu se întâmplă, pentru că PNL astăzi este la un scor politic între 15-20%, conform tuturor sondajelor. Potențialul primarilor săi este mult mai mare decât acest 15-20% și speranța era că primarii, prin campania lor și prin asimilarea cu partidul, vor trage în sus inclusiv votul politic, de aici PNL devenind principalul interesat pentru comasare. Dacă ea nu se mai întâmplă, atunci PNL – așa cum arată sondajele – există posibilitatea să termine pe locul 3, la alegerile europarlamentare poate chiar pe 4. De partea cealaltă PSD are și el pierderi, normal, dar diferența între potențialul aleșilor locali și scorul politic al PSD nu e atât de mare ca la PNL”.

Pe de altă parte, Nicolae Ciucă, președinte PNL, a declarat că liberalii nu au venit cu propunerea de a comasa alegerile europarlamentare, ci „propunerea inițială” a fost ca localele să aibă loc în aceeași zi cu prezidențialele. Tot el este de părere că subiectul comasării „trebuie încheiat odată, ca să ne putem să ne ocupăm de treburile administrative”.

Întrebat dacă există riscul ca PNL să ajungă pe locul trei în preferințele electoratului dacă nu vor fi comasate alegerile europarlamentare cu cele locale, Nicolae Ciucă a afirmat că ”electoratul este cel care decide”.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191