Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

Municipiul Ploieşti se confruntă cu o criză gravă de mediu, pe măsură ce poluarea cauzată de rafinării își face simțită prezența în fiecare colț al orașului.

PSD Prahova, întâlnire cu seniorii social-democrați. Prefectul Virgiliu Nanu, primarul Volosevici şi parlamentarii PSD au prezentat proiectele de viitor

Locuitorii au devenit martorii unui miros insuportabil și a unei calități a aerului tot mai proaste, care conține substanțe considerate cancerigene.

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

Rafinăriile, elementel-cheie ale economiei locale, au fost de multă vreme în centrul atenției pentru efectele lor asupra mediului și a sănătății comunității. Cu toate acestea, în ultimii ani, situația s-a înrăutățit, lăsând comunitatea locală cu puține soluții și multe întrebări.

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

Garda de mediu Prahova, instituția responsabilă cu monitorizarea și controlul poluării, trebuie să acționeze acum mai mult ca niciodată!

Cetățenii Ploieştiului solicită ca Garda de mediu să intensifice eforturile de supraveghere și să solicite rafinăriilor să dezvăluie măsurile pe care le-au luat pentru a combate poluarea.

Lista marilor poluatori din Ploieşti şi împrejurimi:

În acelaşi timp, este esențial ca ploieştenii să afle ce acțiuni concrete ale Garzii de Mediu se desfășoară pentru a proteja sănătatea lor și a mediului înconjurător, deoarece problema nu este doar una a mirosului neplăcut sau a calității proaste a aerului. Conținutul de substanțe cancerigene în aerul orașului Ploieşti reprezintă o amenințare serioasă pentru sănătatea publică. Aceasta trebuie tratată cu prioritate și cu responsabilitate.

În acest context, ziarul nostru dorește să obțină informații de la Garda de Mediu cu privire la măsurile concrete care au fost luate pentru a aborda problema poluării în orașul Ploieşti, cu accent pe acțiuni care depășesc aplicarea unor amenzi minime. Vrem să înțelegem ce inițiative sau strategii au fost implementate pentru a îmbunătăți calitatea aerului și pentru a proteja mediul și sănătatea comunității locale în fața acestei provocări persistente.

Asteptăm răspunsul GM Prahova pe adresa redactiei, office@ph-online.ro.

Într-o perioadă în care criza climatică este pe agenda globală, Ploieştiul trebuie să facă pași hotărâți către un viitor mai verde și mai sănătos. Este momentul ca toți actorii implicați să acționeze și să pună în aplicare măsuri concrete pentru a rezolva această problemă de mediu care afectează enorm orașul și pe locuitorii săi.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191