Apelul disperat al unui pensionar în scaun cu rotile. „Traiesc cu 395 de lei pe luna. Mananc doar mamaliga cu ceapa. Măriți pensia sau dați-mi piciorul înapoi ca să mă pot descurca”

Apelul disperat al unui pensionar în scaun cu rotile. „Traiesc cu 395 de lei pe luna. Mananc doar mamaliga cu ceapa. Măriți pensia sau dați-mi piciorul înapoi ca să mă pot descurca”

Matei Radu este un pensionar în scaun cu rotile, care a venit de la Bacău la București cu trenul, pentru a lua parte la „Marșul Anti-Sărăcie”.

Activitatea Lukoil Ploiesti, in pericol, din cauza embargoului UE asupra titeiului rusesc?

Printre lacrimi, bătrânul ieșit la pensie ține să le adreseze un mesaj cu adevărat sfâșietor celor aflați la putere.

Aviz amatorilor! O consilieră USR a construit ilegal un bloc între case. Verdict final al instanței

„Mănânc doar mămăligă cu ceapă”

In atentia ITM Prahova! Angajatii fabricii Christof Industries, din Brazi, se afla intr-o situatie disperata. Trimisi la munca in strainatate, dar neplatiti!

Matei Radu este unul dintre pensionarii pe care statul român îi „bagă la întuneric”, ignorându-le complet nevoile și problemele ce apar zi de zi. Totuși, el încă nu și-a pierdut speranța.

Chiar dacă bărbatul are piciorul amputat și se află într-un scaun cu rotile, acesta a făcut eforturi mărețe pentru a veni la București și a protestat la „Marșul anti-Sărăcie”, alături de alți români care sunt profund nemulțumiți de modul în care sunt tratați și își cer drepturile.

Pensionarul a mărturisit că mănâncă „ doar mămăligă cu ceapă”.

Radu Matei a fost miner toată viaţa. El a întâmpinat probleme de-a lungul vieții, iar una dintre ele i-a afectat piciorul și de când s-a întâmplat nefericitul eveniment, nu a mai putut munci.

În prezent trăiește cu 395 de lei pe lună și din posibilitățile sale limitate și chiar aproape inexistente, bătrânul a ales să își cumpere un bilet de tren și să își ceară drepturile în fața Guvernului. El își dorește o pensie din care să poată trăi decent.

„Măriți pensia sau daţi-mi piciorul înapoi ca să mă pot descurca”

Matei Radu nu este un simplu bărbat în vârstă ieșit la pensie, ci este vocea a mii de români îngenunchiați de datorii, foamete și condiții mizere de trai.

„Este greu! Acasă arde doar un bec şi a venit factura 320 de lei. Să îmi mărească pensia sau să îmi dea piciorul înapoi ca să mă pot descurca. Este foarte greu. Mai am doar 30 de lei până la sfârşitul lunii”, a menționat printre lacrimi bătrânul.