Arheologii au descoperit mormântul Sfântului Nicolae: locul este înconjurat de statui cu sfântul

Arheologii au descoperit mormântul Sfântului Nicolae: locul este înconjurat de statui cu sfântul

Arheologii au descoperit un mormânt care a aparținut Sfântului Nicolae. Descoperirea a fost făcută în timpul săpăturilor într-o biserică antică din Turcia.

Primaria Albesti Paleologu, amendata de Garda de Mediu Prahova! Tone de deseuri, descoperite in Cricovul Sarat

Potrivit publicației Express, mormântul a fost găsit într-o biserică care a fost cândva inundată de Marea Mediterană și pe locul căreia a fost construită o altă biserică mult mai târziu. Dar, după mai bine de 1600 de ani, arheologii au reușit încă să excaveze un mormânt într-o biserică cândva inundată din orașul Demre din regiunea Antalya, din sudul Turciei.

Activitatea Lukoil Ploiesti, in pericol, din cauza embargoului UE asupra titeiului rusesc?

Biserica bizantină a fost construită pe vechile ctitorii ale bisericii primare și a fost folosită de creștinii ortodocși ca lăcaș de cult între secolele 5 și 12. Locul este înconjurat de statui cu sfântul.

Aviz amatorilor! O consilieră USR a construit ilegal un bloc între case. Verdict final al instanței

Experții au descoperit rămășițele bisericii primare în 2017, după ce au efectuat studii electronice care au arătat decalaje în zonă. Mozaicul și podeaua de piatră de sub el au ajutat apoi la aducerea experților la biserica originală, iar acum la mormântul Sfântului Nicolae.

Osman Yeravsar, președintele consiliului provincial pentru conservarea patrimoniului cultural din Antalya, a declarat: „Prima biserică a fost inundată de ridicarea Mării Mediterane, iar câteva secole mai târziu a fost construită o nouă biserică în partea de sus. Acum am ajuns la rămășițele primei biserici și la etajul pe care a pășit Sfântul Nicolae. Plăcile de pardoseală ale primei biserici pe care a mers Sfântul Nicolae au fost excavate”, a spus Yeravsar.

Sfântul Nicolae a trăit între anii 270 și 343 d.Hr. și este cunoscut pentru moștenirea banilor pe care i-a dat săracilor. El a fost un episcop creștin timpuriu al epocii romane și este, de asemenea, cunoscut sub numele de „Nicolae Făcătorul de minuni”. Sfântul Nicolae a fost, de asemenea, un creștin devotat care a aderat la învățăturile lui Iisus despre vânzarea tuturor averilor lumești și ajutorarea săracilor. Deși se cunosc puține lucruri despre Sfântul Nicolae, legenda sa dătătoare de daruri a fost o sursă de inspirație pentru Moș Crăciun.