ASF a decis insolvența companiei Euroins! Ce se va întâmpla cu cei peste 2,5 milioane de asigurați

ASF a decis insolvența companiei Euroins! Ce se va întâmpla cu cei peste 2,5 milioane de asigurați

Consiliul ASF a decis să ridice autorizația companiei de Asigurări Euroins. Este o informație sosită pe surse.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Potrivit legii, asta înseamnă că Euroins intră în insolvență. 2,5 milioane de români sunt asigurați la această companie.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Euroins este cea de-a patra companie de asigurări din ultimii opt ani care intră în insolvență. Pe rând, au intrat în insolvență Astra, în 2015, Carpatica în 2016, City Insurance în 2021 iar acum Euroins.

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

Vorbim așadar despre o presiune mare pentru proprietarii de autoturisme în condițiile în care prețurile polițelor RCA au crescut cu 71% anul trecut.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, ASF s-a reunit aseară și a luat această decizie, de a ridica autorizația companiei de asigurări Euroins.

Până în acest moment, ASF nu a comunicat acest lucru. Însă sursele citate spun că asta înseamnă și posibilitatea formulării în instanță, în perioada următoare, a unei cereri de intrare în insolvență a companiei.

Euroins a avut probleme de solvabilitate în ultima perioadă. A existat chiar și un proces deschis de Parchet după ce instanța a realizat că erau raportate foarte multe daune pentru care Euroins nu efectua plata cuvenită șoferilor asigurați din cauza faptului că nu avea fonduri disponibile.

Din momentul în care primește decizia, Euroins nu mai are voie să vândă nicio poliță RCA.

În ultima vreme au existat discuții între ASF și Guvern, în urma cărora Guvernul ar fi asigurat ASF că are tot sprijinul pentru a interveni pe piață și a sprijini consumatorii.

Așteptăm în acest moment o reacție oficială din partea ASF.

Euroins nu a primit, până în acest moment, decizia de retragere a licenței. Din momentul în care o va primi, nu mai are voie să vândă nicio poliță RCA.

Statul va fi nevoit să intervină prin Fondul de Garantare a Asiguraților, care ar urma să îi despăgubească pe cei cu daune.

Din experiența celorlalte falimente, service-urile auto pot refuza mașina asigurată la compania cu probleme.

Euroins este cel mai mare asigurător RCA din România. Însă, potrivit surselor, compania și-a mutat aproape toate activele în Bulgaria.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191