Autoritățile europene cer vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19

Autoritățile europene cer vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19

Din cauza eșecului campaniei din această toamnă, autoritățile europene cer statelor UE să ia măsuri de constrângere a populației pentru a se vaccina anti-Covid. Totodată, se solicită implicarea activă a medicilor pentru promovarea vaccinării anti-Covid. ”Trebuie depuse toate eforturile pentru a se asigura că mesagerii utilizați în activitățile de comunicare a riscurilor sunt cunoscuți și de încredere”, a transmis Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

 

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

 

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Pe motiv că ar exista o transmitere susținută a virusului Covid, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) cere statelor UE accelerarea, prin toate mijloacele, a campaniei de vaccinare împotriva acestui virus.

 

Deși aproape toate țările UE/SEE au emis recomandări pentru campaniile de vaccinare din toamna anului 2023, procentul atins în ce privește grupurile vulnerabile a variat de la 20% până la maximum 70%. Limitele de vârstă ale recomandărilor naționale pornesc de la 50- 65 de ani, în funcție de țară. Alte grupuri cu risc ridicat pentru care se recomandă vaccinarea includ persoanele cu vârsta de șase luni și mai mult cu boli de bază (adică boli respiratorii cronice, cardiovasculare, hepatice și renale, diabet, obezitate, boli neurologice cronice, imunosupresie) și rezidenții din instituțiile de îngrijire pe termen lung.

 

”Pentru a maximiza absorbția vaccinului Covid în rândul grupurilor țintă, țările ar trebui să ia în considerare cu atenție factorii care au limitat anterior absorbția vaccinului de rapel. Campaniile de comunicare trebuie să ofere informații clare, prin oameni de încredere și canale pentru grupurile vizate. Campaniile ar trebui să includă, de asemenea, implicarea cu lucrătorii din domeniul sănătății, deoarece aceștia sunt surse de încredere în ceea ce privește informațiile despre vaccinare. Trebuie depuse toate eforturile pentru a se asigura că mesagerii utilizați în activitățile de comunicare a riscurilor sunt cunoscuți și de încredere”, se arată într-un raport al ECDC.

 

 

Mulțumire și constrângeri

Autoritatea europeană cere țărilor din Uniunea Europeană ca, pentru o promovare mai eficientă a adoptării vaccinurilor recomandate, să se aplice „modelul de diagnostic 5C pentru vaccinare” (încredere, mulțumire, constrângeri, responsabilitate colectivă și calcul).

 

Totodată, ar trebui implementate activități de comunicare a riscurilor pentru public, inclusiv îndrumări specifice pentru grupurile de risc, lucrătorii din domeniul sănătății și îngrijitorii grupurilor vulnerabile. Recomandările cheie includ vaccinarea conform recomandărilor naționale, starea acasă atunci când este bolnav, eticheta respiratorie și o bună igienă a mâinilor, ventilarea adecvată a spațiilor interioare și promovarea măsurilor adecvate de sănătate publică și sociale, numite și intervenții non-farmaceutice, susțin reprezentanții ECDC.

 

Persoanele cu risc ridicat de boală severă (precum și persoanele care le îngrijesc și persoanele apropiate) ar trebui să ia în considerare utilizarea unei măști de față atunci când se află în spații publice agglomerate, consideră ECDC. De asemenea, în perioada actuală de transmitere a virusului comunitar ridicat, se recomandă ca, pe lângă igiena adecvată a mâinilor și a căilor respiratorii, personalul, vizitatorii și pacienții din instituțiile de asistență medicală primară și secundară să poarte măști medicale de față sau aparate respiratorii FFP2 în zonele comune ale spital, camerele pacienților și alte zone în care se asigură îngrijirea pacientului.

 

Internările în spital, doar după testare

Pentru a facilita atât gestionarea admiterii pacienților, cât și alocarea adecvată a camerelor și paturilor de spital, precum și tratamentul acestora, ECDC cere testarea rapidă pentru depistarea precoce a Covid-19, gripă și RSV (virus respirator sincițial) și testarea în general pentru viruși.

 

”În mod ideal, pacienții cu infecție virală respiratorie confirmată sau infecție virală respiratorie probabilă cu rezultatele testelor de confirmare în așteptare, ar trebui plasați într-o singură cameră. Dacă numărul de cazuri depășește capacitatea single-room, pacienții cu aceeași infecție virală pot fi plasați în aceeași cameră. Ca alternativă, lucrătorii din domeniul sănătății în contact cu pacienții ar trebui să poarte o mască medicală de față în timpul întregii îngrijiri de rutină a pacientului. Deciziile privind implementarea mascării clinice universale sau direcționate ar trebui să ia în considerare beneficiul așteptat, precum și povara pentru resurse, personal, pacienți și vizitatori”, se mai precizează în raportul Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191