Avertizare de vreme rea: Cod Portocaliu de ploi torențiale și vijelii. Unde vor lovi furtunile. HARTĂ

Avertizare de vreme rea: Cod Portocaliu de ploi torențiale și vijelii. Unde vor lovi furtunile. HARTĂ

Joi de la ora și până vineri, la ora , în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, Moldova, precum și în vestul și nordul Munteniei va fi în vigoare o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică.

Primarul „bombardier” Alin Moldobeanu verifică asfaltarea electorală dintr-un Porsche de 110.000€

Meteorologii anunță perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Nanu şi Volo, de vorbă cu ploieştenii din cartierele Mihai Bravu şi M. Eminescu

Fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi vineri în majoritatea zonelor, iar pe parcursul zilei de sâmbătă, aria acestora se va restrânge către regiunile sudice.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Cod Portocaliu de furtuni până la noapte

Alerta Cod portocaliu de instabilitate atmosferică va fi în vigoare de joi, ora , până vineri, la ora

În zona de munte, sudul Banatului, nordul Crișanei, Maramureș, vestul și estul Transilvaniei, centrul Moldovei, precum și în vestul Olteniei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină de medii dimensiuni, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de l/mp și izolat peste l/mp.

Avertizare de vreme rea: Cod Portocaliu de ploi torențiale și vijelii. Unde vor lovi furtunile

Avertizare de vreme rea: Cod Portocaliu de ploi torențiale și vijelii. Unde vor lovi furtunile

ANM

Județele vizate, total sau parțial, sunt Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Buzău.

Alertă de caniculă în sudul și estul țării. Sunt așteptate până la 37 de grade Celsius

Pe de altă parte, ANM a emis o informare meteorologică de disconfort termic ridicat și caniculă, în vigoare joi.

Joi (6 iulie) disconfortul termic va fi ridicat în regiunile sudice și estice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade.

Vineri (7 iulie) disconfortul termic va fi în continuare ridicat în regiunile sudice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități.

Prognoza specială pentru București

Vremea va continua să fie caniculară în Bucureşti, însă spre seară sunt posibile înnorări, averse și descărcări electrice, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În intervalul joi, ora – vineri, ora , vremea va fi în continuare caniculară, cu disconfort termic ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși la amiază pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, iar spre seară și noaptea vor fi posibile înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă se va situa în jurul a 35 de grade, iar cea minimă va fi de de grade.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191