Boala care afectează tot mai mulți români. Un bărbat a crezut că e doar o răceală, iar acum și copiii săi sunt în spital

Boala care afectează tot mai mulți români. Un bărbat a crezut că e doar o răceală, iar acum și copiii săi sunt în spital

Pentru al treilea an consecutiv, România înregistrează o creștere îngrijorătoare a cazurilor de tuberculoză. Iar un studiu realizat de curând, arată că incidența este crescută mai ales în zonele cu poluare foarte mare.  

Nicolae Ciucă recunoaște că imaginea i-a fost AFECTATĂ de scandalul „Baronului Lamborghini”, Iulian Dumitrescu: „Da, mi-a dăunat, ca imagine”

Medicii atrag atenția asupra faptului că printre cei bolnavi sunt și tot mai mulți copii.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

O femeie povestește că soțul ei a refuzat să meargă la medic atunci au apărut semnele de tuberculoză. A crezut că este o răceală, dar boala a avansat. Iar cei doi copiii ai lor, minori care au intrat în contact cu tatăl lor, sunt acum internați pentru analize.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Soția unui pacient cu tuberculoză: „Tuse, oboseală, transpirații nocturne, agitație, senzație de sufocare în somn. A mers la medic foarte târziu. Vor mai urma alte investigații săptămâna viitoare, ce implică bronhoscopie”.

Cei mai mulți copii se îmbolnăvesc în urma contactului un adult infectat.

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta: „Tuberculoza, pentru a produce boală are nevoie de o perioadă de contact mai îndelungată. patru ore petrecute la distanța unei conversații cu o persoană”.

Județele cu cea mai mare incidență sunt Dolj, Giurgiu, Brăila, Teleorman și Botoșani.

Gilda Popescu, coordonator PNPSCT: „România, din păcate, râmâne țara UE cu cea mai înaltă incidență a tuberculozei de la aderarea în 2007 și până în prezent”.

Un studiu realizat de Institutul Marius Nasta împreună cu specialiștii de la Facultatea de Geografie arată că mulți bolnavi sunt din sudul și estul țării. Adică zonele cele mai poluate.

În timp, expunerea la poluarea scade imunitatea organismului. Particulele extrafine ajung în profunzimea plămânului, îl slăbesc și favorizează apariția tuberculozei”

Florin Mihălțan, medic primar pneumolog:„Avem un import de tuberculoze, uneori chimiorezistențe, care sunt și vin cu partea de migrație”.

Articol recomandat de

Pedeapsa primită de Ionel Ganea după ce a fost reținut de polițiști la Arena Națională

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191