Campanie de informare privind colectarea selectivă a deșeurilor la Școala Gimnazială din comuna Măgurele și Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Ploiești

Campanie de informare privind colectarea selectivă a deșeurilor la Școala Gimnazială din comuna Măgurele și Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Ploiești

Omul lasă în urmă o cantitate impresionantă de gunoaie, care amenință să îngroape suprafețe însemnate de sol, să polueze apele de suprafață și pânza freatică. Câtă vreme populația umană a fost redusă ca număr, problema aceasta nu amenința sănătatea umană într-un mod însemnat, dar în ultima sută de ani situația s-a înrăutățit foarte mult. Din această cauză, specialiștii în protecția mediului înconjurător au propus ca deșeurile să fie adunate nu ca un tot, ci pe fracții, pentru a ușura reciclarea acelor materiale utile omului și care s-ar pierde pentru totdeauna dacă ar ajunge la groapa de gunoi.

Evz.ro: Cum au motivat judecatorii de la Tribunalul Bucuresti achitarea in dosarul inventat de Lucica Onea

În această activitate trebuie să se implice simplii cetățeni și proprietarii de activități economice, ca de exemplu fabrici, supermarketuri, depozite, instituțiile publice de toate tipurile, școlile, spitalele, bisericile etc.

Castrul roman de la Drajna de Sus, acceptat in Programul „Romania atractiva”. Care sunt beneficiile

În acest demers, o delegație a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova”, condusă de directorul general Cristian Mihai Ganea, a demarat acțiuni de informare-conștientizare în cadrul unor instituții de învățământ din Prahova privind colectarea selectivă a deșeurilor la școală.

Cand o sa infunde puscaria „Zdreanță”? Fostul procuror „Portocala”, acuzat de santaj: Ofiterul DGA Ionut Radulescu sustine ca procurorul Mircea Negulescu i-a cerut bani unui afacerist ca sa nu-l „paradeasca”

Școlile se supun acelorași legi cu privire la instituțiile publice din România, dar colectarea selectivă trebuie să aibă și un rol educativ important. Copiii pot învăța de la vârste fragede care este rolul acestui program, în primul rând prin folosirea unor coșuri de gunoi personalizate, în care să plaseze ambalajele în funcție de materia din care sunt fabricate.

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa: stirileprahova.ro

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191