Multe intrebari se pun zilele acestea referitor la schimbarile pe plan politic local, unele ramanand fara raspuns, in timp ce altele, cele mai importante, de fapt, si-au gasit raspunsuri amare, sinonime cu tradarea.
Ce o fi in sufletul liberalilor adevarati, stiind ca o gasca din interiorul partidului l-a sabotat pe cel mai votat primar al Ploiestiului? Oare cum s-or simti liberalii „pursange” la ideea ca Andrei Volosevici a ajuns sa isi anunte candidatura pentru un nou mandat din partea adversarului politic, fiindca doar asa va putea sa scape de gasca organizata de sabotori si sa demonstreze ca Ploiestiul poate fi un municipiu-exemplu daca se vrea?
Ce spune Virgiliu Nanu (CJ Prahova) despre scumpirile Hidro Prahova
Cata frustrare or fi adunat liberalii pe tot parcursul circului ieftin in care Volosevici a fost atras de gasca organizata in interiorul partidului, cu scopul vadit de a-i distruge imaginea politica, ca pedeapsa la anumite nesupuneri? Liberalii adevarati, cu state vechi in partid, cunosc efectele nesupunerii, multi au jucat in filmul asta si o parte din ei au ales sa-si vada de casa si familie, renuntand definitiv la politica.
EXCLUSIV/ Prefectul Emil Drăgănescu, despre cei mai mari poluatori ai Ploieștiului
Primarul Volosevici a decis ca e mai intelept sa nu renunte, nu doar ca sa demonstreze ca se poate face treaba si la Ploiesti, dar si pentru ca, inevitabil, sabotorii vor fi scosi la lumina, iar electoratul va intelege, in final, cum au stat lucrurile in ultimii ani, la Ploiesti.
Si cand spunem sabotori, ne referim la cei care i-au blocat intentionat proiectele de interes major pentru Ploiesti.
Cum se simte electoratul lui Andrei Volosevici (atentie! Electoratul este al lui Volosevici, nu al PNL-ului. S-a stiut de la bun inceput ca Andrei Volosevici este cartea castigatoare iar liberalii au insistat ca el sa candideze la Primaria Ploiesti. Nu invers!) la gandul ca partidul din care face parte nu doar ca i-a intors spatele celui pe care l-au folosit drept asul din maneca, la agerile precedente, dar l-au sabotat intentionat si l-au prezentat opiniei publice ca fiind vinovatul de serviciu pentru tot ce nu a mers bine in Ploiesti?
Electoratul stie, desigur, ca primarul are atributii limitate si ca „vioara intai” este reprezentata de Consiliul Local. Electoratul nu e prost, ba din contra, si stie ca nu primarul, ci Consiliul Local numeste membrii in toate Consiliile de Administratie ale societatilor din subordinea Primariei. La fel de bine cum electoratul si liberalii adevarati au aflat ce inseamna ca o gasca organizata sa iti blocheze intentionat activitatea, pentru ca i-ai suparat si pentru ca poate.
Cat de amar trebuie sa fie gustul pe care il simt liberalii, stiind ca trebuie sa adreseze propriului partid o intrebare care le era adresata, de obicei, adversarilor politici si anume „credeti ca electoratul e naiv si nu-si da seama de manevrele voastre?”.
65% dintre ploiesteni l-au votat pe Andrei Volosevici din convingere, scor pe care PNL il anticipase dinainte de alegeri si, drept urmare, au folosit imaginea actualului primar pentru a o creste pe cea a partidului aflat in cadere libera. Cum s-or simti acesti ploiesteni, dar si liberalii autentici la gandul ca tradarea a prins forma cu sprijinul consilierilor locali, la Ploiesti?
Inamicul politic al lui Andrei Volosevici este, asadar, inamic „pe persoana fizica”, el lupta impotriva unui om care a fost ales pe propria forta si imagine, nu datorita campaniei partidului. Campania partidului se deruleaza abia acum si e una menita sa il spulbere pe Volosevici-devenit contracandidatul PNL.
Ploiestenii au indurat multe, cel putin in ultimul an si, e firesc, sub presiunea celor intamplate, oamenii devin confuzi si predispusi la neincredere. Singura cale prin care adevarul va iesi la iveala este ca Volosevici sa candideze fara echipa de sabotori. Abia atunci se va vedea cine a avut dreptate.
In incheiere, adresam o intrebare, pentru unii retorica, iar pentru altii, ingrijoratoare: oare de ce, in 2020, PNL l-a schimbat pe Adrian Dobre, primar aflat in functie si plin de „realizari”, cu Andrei Volosevici?