Ce să pui în pilaf, ca să iasă cremos. Ingredientul secret care înmoaie perfect orezul și îi dă o textură lipicioasă

Ce să pui în pilaf, ca să iasă cremos. Ingredientul secret care înmoaie perfect orezul și îi dă o textură lipicioasă

Pilaful de orez se numără printre preparatele preferate ale românilor. În restaurante sau gătit acasă, pilaful reușește să cucerească gurmanzii nu doar cu gustul său special, ci și al texturii cremoase. Există un secret care te ajută să gătești cel mai cremos preparat cu orez și legume. 

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Nu trebuie să fii un expert în arta culinară pentru a găti pilaf, căci este suficient să cunoști câteva mici secrete care te ajută să îl prepari ca la bunica acasă. Secretul constă în apă, mai exact, în cantitatea de lichid pe care o folosești. 

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Apa ajută orezul să capete o textură cremoasă

Fie că este un preparat de sine stătător sau servit ca și garnitură, cu sau fără carne, pilaful va rămâne mereu alegerea gospodinelor care vor să pregătească ceva simplu, rapid dar extrem de gustos de mâncare. 

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Pe lângă ingrediente și modul de preparare al acestora, există alte câteva chestiuni de care trebuie să ții cont atunci când gătești pilaf de orez. Este vorba despre oala în care faci preparatul, deoarece aceasta trebuie să fie cu fund dublu. Așa te asiguri că orezul nu se va lipi și nu vei da greș cu mâncarea. 

Câtă apă trebuie folosită pentru un pilaf de orez cremos

Este important de știut faptul că anumite tipuri de orez absorb cantități de apă diferite. Un exemplu: orezul cu bob scurt necesită mai puțină apă, comparativ cu orezul cu bob lung, unde trebuie să mărești cantitatea de lichid. 

Un tipar după care te poți ghida este următorul:1:3, adică o ceașcă de orez la trei cești de apă. De asemenea, acest „truc” poate fi aplicat pentru mai multe rețete care conțin orez. 

Desigur, în funcție de preferințe și de tipul de orez folosit, poți opta și pentru o cantitate mai mare de apă, dar ai grijă să nu exagerezi. 

Dacă dorești să obții un pilaf mult mai cremos și mai umed, poți pune 3 cești de apă pentru 1 ceașcă de orez. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191