Ce trebuie să facă românii care au două mașini sau două case: Legea pe care foarte puțini o cunosc

Ce trebuie să facă românii care au două mașini sau două case: Legea pe care foarte puțini o cunosc

Pentru cei care dețin două mașini sau două apartamente, este crucial să conștientizeze că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Conform unei legi mai puțin cunoscute în rândul românilor, atunci când un individ vinde mai mult de un autovehicul sau imobil pe parcursul unui an și depășește suma de 300.000 de lei pentru aceste tranzacții, este obligat să se înregistreze ca o entitate comercială și să plătească TVA.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Orice tranzacție care depășește un anumit prag este impozitată.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Expertul contabil Cosmin Dumitrașcu a subliniat, potrivit BZI, că, din perspectiva impozitării, orice tranzacție care depășește un anumit prag nu mai este considerată o simplă vânzare ocazională, ci una continuă.

Pentru cei care doresc să vândă a doua locuință sau a doua mașină într-un an calendaristic, este necesar să se înregistreze ca plătitori de TVA conform prevederilor legii. În plus, proprietarii care închiriază locuințe trebuie să fie la curent cu obligațiile lor fiscale.

„Toate contractele de închiriere trebuie declarate la ANAF în termen de 30 de zile de la încheierea sau modificarea acestora. Veniturile din chirii sunt impozitate cu 10%, după deducerea unei cote de cheltuieli de 20%, fără a fi necesare documente justificative.

La impozitare, orice depășește o tranzacție pe an este considerată a nu fi o tranzacție ocazională, ci una continuă.”, a declarat Cosmin Dumitrașcu.

Cei care obțin venituri suplimentare sunt obligați să plătească contribuții la sănătate

Persoanele care obțin venituri peste un anumit prag sunt supuse și contribuției la sănătate. Este esențial să se respecte toate prevederile legale pentru a evita amenzi și penalități.

În plus, proprietarii de apartamente în blocuri trebuie să contribuie la costurile de întreținere și reparații comune.

Respectarea regulilor este fundamentală în viața la bloc, iar orice intervenție care afectează structura sau aspectul clădirii trebuie realizată conform reglementărilor legale și cu autorizațiile corespunzătoare.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191