Ce trebuie să faci pentru a fierbe de două ori mai repede fasolele tari. Doar 2 din 10 români știu secretul

Ce trebuie să faci pentru a fierbe de două ori mai repede fasolele tari. Doar 2 din 10 români știu secretul

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă gospodinele atunci când trec „la cratiță” și gătesc fasole o reprezintă procesul de fierbere al boabelor. Cele care au puțină experiență în bucătărie cu siguranță știu cât de complicat poate fi să aștepți chiar și mai bine de o oră să se fiarbă fasolea. Din fericire, Click! vine în ajutorul lor și le prezintă un truc care le va rezolva această problemă.

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

Pe cât de gustoasă poate fi mâncarea de fasole, pe atât de anevoiasă este fierberea ei. În magazine sau la tarabe, mereu încercăm să găsim acel soi de boabe moi, care nu necesită mult timp de fierbere. Chiar dacă pare greu de crezut, bicarbonatul de sodiu face minuni și în acest caz.

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

Bicarbonatul de sodiu înmoaie boabele de fasole

Bicarbonatul de sodiu a devenit, fără dar și poate, aliatul numărul 1 al romanilor la capitolul curățenie, igienă, și gătit. Acum își demonstrează utilitatea și în bucătăriei, ajutând la fierberea boabelor tari de fasole. Nu doar că ușurează acest proces, dar oferă și un gust mult mai plăcut mâncării

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

Adăugarea bicarbonatului de sodiu: uneori, adăugarea unei cantități mici de bicarbonat de sodiu în apa de gătit poate ajuta la înmuierea fasolei. Totuși, folosește cu precauție, deoarece prea mult bicarbonat poate afecta gustul fasolei.

Sare: Adaugă sare în apa în care fierbi fasolea. Acest lucru nu doar îmbunătățește gustul, ci și ajută la înmuierea fasolei.

Bicarbonatul de sodiu ajută mazărea să se fiarbă de două ori mai repede

Nu doar fasolea este leguma care se gătește prin fierbere, căci printre multe altele se numără și mazărea. Potrivit unor studii desfășurate de cercetătorii americani despre efectele folosirii bicarbonatului de sodiu în mâncare, aceștia au ajuns la concluzia că acest produs ajută mazărea să fiarbă de doua ori mai repede.

În studiul pe care l-au efectuat, cercetătorii au pus aceeași cantitate de mazăre și apă în două recipiente, într-unul dintre ele au adăugat și un praf de bicarbonat de sodiu. Au folosit 22 g de bicarbonat pentru 180 ml de apă și 200 g de mazăre.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191