Cea mai mare bază militară NATO din Europa va fi construită în România, cu 2,7 miliarde de dolari

Cea mai mare bază militară NATO din Europa va fi construită în România, cu 2,7 miliarde de dolari

Baza militară Mihail Kogălniceanu din județul Constanța va fi extinsă și modernizată, urmând să devină cea mai mare bază militară NATO din Europa. Proiectul este estimat la 2,7 miliarde de dolari.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Au început deja lucrările la drumurile de acces şi o reţea electrică de mare capacitate, arată un reportaj Digi24.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Noua bază militară se va întinde pe o suprafaţă de aproape de hectare şi va fi cea mai mare din Europa, mai mare decât baza aeriană Ramstein din Germania, care are o suprafață de circa de hectare.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Pe lângă infrastructura militară, baza de la Kogălniceanu va cuprind şcoli, grădinţe, magazine și chiar un spital, putând să găzduiască de militari și familiile lor.

„Vor fi locuințe sociale pentru personal individual sau familii, vor fi locuințe de tip de bloc, locuințe individuale, creșe, grădinițe, școli, farmacii, tot ceea ce este nevoie”, a declarat comandantul Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, Nicolae Creţu. De asemenea, baza va avea o nouă pistă, paralelă cu cea existentă, hangare, spații pentru mentenanţă, simulatoare, depozite de combustibil, de muniţii şi, bineiînteles, sisteme de protecţie antiaeriană.

Pentru construirea bazei militare au fost expropriate de hectare de teren din Mihail Kogălniceanu și Lumina. Pentru fiecare hectar s-au plătit de euro.

NATO a început să construiască o reţea de patru grupuri tactice de luptă multinaţionale ale Prezenţei Avansate Consolidate (EFP) în regiunea Mării Baltice, după ce Rusia a anexat Crimeea în 2014.

După invazia rusă a Ucrainei în februarie 2022, Alianţa şi-a consolidat aceste misiuni şi a înfiinţat alte patru grupuri tacice în Bulgaria, Ungaria, România şi Slovacia, scrie

Franţa este ţara-cadru a grupurilor din România, iar Belgia, Luxemburgul, Macedonia de Nord, Polonia, Portugalia şi Statele Unite contribuie cu forţe.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191