
Aproape de candidaţi au dat bacalaureatul de toamnă. Majoritatea îl vor da şi anul viitor, dacă nu iau notă de trecere acum, la contestaţie. Unii au experienţă în domeniu.
Candidat: Am venit cu iubita mea, să depună contestaţie şi-acum Doamne Ajută să fie bine. Emoţii pentru ea, nu pentru mine.
Reporter: De câte ori ai dat?
Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro
Candidat: De două. În toamnă am dat, sesiunea a doua, ca ea.
În premieră, sesiunea de toamnă BAC 2023 a fost digitalizată
Florin Lixandru, secretar de stat MEN:Anul acesta într-adevăr înregistrăm o scădere, vom vedea care au fost cauzele care au dus la această scădere, în primul rând este modul în care s-au pregătit pentru acest examen.
În premieră, sesiunea aceasta a fost digitalizată. Lucrările au fost evaluate online de doi profesori din alte judeţe decât cel al candidatului. Unii cred că asta i-a făcut să ia note mai mici.
Candidat: La mate şi la geografie nu prea contează, dar la română trei puncte contează destul de mult. Să-l iau, asta contează, 30 de sutimi e destul.
Florin Lixandru, secretar de stat MEN: În cazul în care între cei doi evaluatori au existat diferenţe mai mari de un punct la evaluare, lucrările au fost distribuite către alţi doi evaluatori, iar nota finală a fost stabilită prin extragere notelor de mijloc şi în favoarea mediei.
Cea mai mare medie obţinută la Bacalaureatul de toamnă
Au fost însă şi elevi care s-au pregătit toată vara pentru bacalaureat.
Andreea Milea, reporter Observator: 9,73 este cea mai mare medie obţinută la Bacalaureatul de toamnă de o elevă de la Colegiul Sfântul Sava, la a doua sesiune de bacalaureat. Imediat după, cu media de 9,61 este un elev din Ilfov.
Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate marţi, 29 august.