Cine sunt românii cărora li se va majora pensia cu 112%. Calcule făcute după noua lege

Cine sunt românii cărora li se va majora pensia cu 112%. Calcule făcute după noua lege

Există o parte dintre seniori care, conform unor calcule bazate pe noua lege a pensiilor, vor beneficia de o dublare a veniturilor după majorare.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

De exemplu, o persoană cu o pensie actuală de de lei și un stagiu de cotizare de 36 de ani va primi, conform calculelor realizate de prof. Anton Hadăr, liderul sindicatului pentru învățământul universitar, o creștere de 112% după majorarea din septembrie, conform unui interviu acordat duminică la Antena 3 CNN.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Pensionarul din exemplul dat primește o pensie de de lei în prezent, cu un stagiu de cotizare de 36 de ani.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

„El beneficiază de pensia minimă și cel mai probabil a avut un salariu minim”, a explicat prof. Anton Hadăr.

După indexarea cu 13,8% în ianuarie, pensia actuală de de lei va crește la suma de de lei.

Ulterior, după majorarea din septembrie, această persoană va avea o pensie de de lei, ceea ce reprezintă o creștere de 112,14%. Așadar, în acest caz, vorbim de o dublare a sumei primite lunar ca pensie.

După cei 36 de ani de cotizare, pensionarul a acumulat un total de 21,62745 puncte.

„În plus, a primit 580 de lei ca puncte-bonus, conform noii formule de calcul a pensiilor. Probabil s-a pensionat într-un moment nefavorabil”, a mai adăugat prof. Anton Hadăr, liderul sindicatului pentru învățământul universitar.

Noua lege a pensiilor aduce cu sine o formulă nouă de calcul: Calculul pensiei = VPR x Numărul total de puncte Unde VPR (valoarea punctului de referință) este stabilită la 81 de lei.

Numărul total de puncte este rezultatul sumei dintre punctele de contribuție, punctele stabilite și punctele din perioadele asimilate și necontributive.

Punctele necontributive includ anii petrecuți în armată, șomaj sau facultate (0,25 puncte pentru fiecare an).

Punctele contributive reprezintă anii în care persoana a cotizat la sistemul de pensii, fiecare an contribuind cu un punct.

Pentru a afla când se pot pensiona, românii pot accesa în mai puțin de un minut site-ul Casei Naționale de Pensii Publice, completând data nașterii și sexul pentru a afla data potențială a pensionării, fie că este vorba de pensie anticipată, parțial anticipată sau de pensionare pentru limita de vârstă.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191