ALERTĂ! Primarul Radu Ion (PNL), reținut pentru 24 ore! Infracțiunile de care e acuzat edilul comunei Bălțeşti

ALERTĂ! Primarul Radu Ion (PNL), reținut pentru 24 ore! Infracțiunile de care e acuzat edilul comunei Bălțeşti

Primarul comunei Baltesti, Radu Ion (PNL), a fost „vizitat”, luni, de procurorii anticoruptie! Anchetatorii au efectuat perchezitii pe tot parcursul zilei la sediul primăriei, de unde au ridicat documente pentru un dosar deschis pe numele edilului.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Potrivit surselor noastre, „epurarea” abia a inceput. Mai multi primari sunt „vizati” si ar urma sa primeasca vizita anchetatorilor in perioada ce urmeaza.

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

Radu Ion (PNL) este suspectat de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, delapidare şi conflict de interese. Alte 4 persoane sunt suspecte, administratori ai unor societăţi comerciale.

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

Potrivit surselor noastre, anchetatorii au descoperit ca primarul Radu Ion isi platea ratele bancare folosind banii publici din bugetul primariei.

In plus, orice contract de lucrari era atribuit firmelor sale, sau in subantrepriza.

Aceleasi surse mai spun ca aceste firme au impanzit nu doar comuna Baltesti, ci si primariile din jur.

Update:

Primarul comunei prahovene Bălţeşti, Radu Ion, a fost reţinut pentru 24 de ore. Acesta este acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte că, în ultimii şase ani, a dat dispozitii sa se efectueze mai multe plati din bani publici care se ridica la aproape 2,5 milioane lei. Sumele respective ajungeau in conturile unor firme pe care le administra în fapt. Din comunicatul transmis de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Vălenii de Munte reiese ca Radu Ion are calitatea de suspect. Acesta a si fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane în formă continuată şi instigare la delapidare în formă continuată. Tot din datele oficiale reiese ca o altă persoană, administrator al unei firme, a fost reţinută pentru complicitate la folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată, şi delapidare în formă continuată. Alte trei persoane au calitatea de suspecţi, si este vorba aici despre doi administratori în drept ai unor firme şi de un contabil. Asa se face ca primarul comunei Bălţeşti, Radu Ion, a semnat 115 ordine de plata inca din ianuarie 2018 si pana in ianuarie 2024 catre trei firme. Sumele ajung la aproape 2,5 milioane de lei si au mers in conturile acestor societăţi pe care Radu Ion le administra în fapt. Si tot din luna martie 2018 si pana in ianuarie 2024, Radu Ion l-a determinat pe un administrator al uneia dintre firmele vizate, despre care surse apropiate de ancheta spun ca ar fi finul edilului, să dispună efectuarea a 96 de plăţi din conturile firmei pe care le administra în valoare totală 237.356,54 lei. Acelasi administrator a fost determinat de primar ca din luna septembrie 2019 si pana aproape de finalul lunii ianuarie a acestui an să dispună efectuarea a 73 de plăţi din conturile firmei, în valoare totală de aproape 715.000 de lei în favoarea sa, a rudelor şi a familiei primarului, mai arată anchetatorii. Aceleasi surse judiciare arata ca aceste 115 plăţi au fost făcute în baza unor contracte de achiziţii publice pe construcţii şi servicii. În acest dosar au fost efectuate, luni, 11 percheziţii. A fost vizata primaria din comuna, casa primarului si sediile firmelor implicate. Sapte persoane au ajuns la audieri.

Radu Ion (PNL) este cunoscut drept unul dintre cei mai „penali” primari din judet, si despre care putem spune cu siguranta ca nu exista aspect al legii pe care sa nu-l fi incalcat. Astazi, iata, se confirma tot ce Phonline.ro a scris ani la rand despre campionul coruptiei din Prahova.

De la frauda electorala, „combinatii” afaceristi dubiosi si camatari, furt din banii publici, abuz in functie, presiuni si santaj la adresa angajatilor Primariei, pe toate le-a bifat edilul in Baltesti, cel caruia, astazi, i s-a terminat „norocul”.

Cele mai rasunatoare scandaluri penale in care a fost implicat Radu Ion de-a lungul timpului:

CAP-ul comunei, vandut la camatari. În 2010 poliţia anunţa printr-un comunicat de presă arestarea cămătarului Liviu Tudoran din Bălţeşti.

„A votat primarul in locul meu”

In 2014, Politia Prahova a intocmit dosar penal pe numele primarului din comuna Baltesti, in cauza efectuandu-se cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de pentru frauda electorala.

Secretarul comunei, concediat ilegal de primarul Radu Ion

Secretarul comunei Bălţeşti, Marinela Băcanu, îl acuză pe primarul Radu Ion că a concediat-o ilegal, cu încălcarea statutului funcţionarului public, după nenumărate presiuni exercitate asupra sa şi familiei. ITM Prahova a efectuat un control la sediul primariei, confirmand ca Marilena Bacanu a fost concediata ilegal.

Declaratie de avere fabuloasa, dar incompleta… Un bolid de 100.000 euro, „omis” din declaratie. (Detalii, AICI)

Poate cel mai interesant capitol din declaratia de avere depusa de primarul din Baltesti il reprezinta conflictul de interese autodenuntat negru pe alb. Dupa cum se arata in formularul completat in 2008 (ultimul depus), Radu Ion ocupa functia de director general al unei societati comerciale, in vreme ce sotia sa este directorul executiv al aceleiasi firme, RAEDY CON IMPEX SRL. Societatea a incasat venituri inclusiv in 2014 si probabil incaseaza si astazi, primarul aflandu-se, evident, in incompatibilitate cu functia de primar.

La o simpla cautare pe site-ul Tribunalului Prahova, aflam ca pe rolul instantei sunt ZECI de procese intentate Primariei/Consiliului Local Baltesti de catre firme private sau persoane fizice, majoritatea dintre ele fiind pierdute de administratia Baltesti.

Iar in cazul in care locuitorii comunei se intreaba cum s-au cheltuit banii publici, iata lista proceselor pe care UAT Baltesti le-a pierdut sau e pe cale sa le piarda:

 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191