Construcția Centrului de Radioterapie de la Spitalul Schuller, aproape finalizată

Construcția Centrului de Radioterapie de la Spitalul Schuller, aproape finalizată

În prezent singurele lucrări care au mai rămas de efectuat fiind cele de finisaj şi cele legate de amenajările interioare. Totodată, autoritățile locale poartă discuții cu reprezentanții Ministerului Sănătății pentru a sprijini acest proiect cu achiziționarea aparaturii necesare.

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

Construcția Centrului de Radioterapie cu Energii Înalte din Ploieşti, aproape finalizată

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Lucrările la Centrul de Radioterapie din incinta Spitalului Municipal Ploiești ar fi trebuit să fie finalizate până la data de 31 martie 2021, însă termenul a fost prelungit până la 31 decembrie 2024. Astfel că, în prezent, se lucrează la finisaje şi amenajările interioare ale Centrului de Radioterapie.

Luju.ro: ÎN LOC SĂ FIE ÎN PUŞCĂRIE, NEGULESCU AMENINȚĂ– Mesaj trimis de paraditorul „Portocală” fostului premier Victor Ponta

Practic, construcția buncărului ar urma să fie finalizată în primăvara anului viitor.

Prelungirea termenului la care investiția trebuie să fie finalizată a fost anunțată de conducerea executivului ploieștean în luna septembrie a anului trecut. Asta în condițiile în care în spațiul public a apărut informaţia că Ministerul Sănătății nu va mai sprijini municipalitate cu fonduri de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru achiziţia aparaturii medicale în contextul în care lucrările nu au fost finalizate la timp.

Totuși, încă mai există speranțe ca Ministerul Sănătății să sprijine acest proiect de investiții major și va cumpăra aparatura necesară Centrului de Radioterapie Ploiești.

Discuții cu reprezentanții Ministerului Sănătății au fost purtate și de către deputatul Bogdan Toader, care a anunțat că sunt șanse mari ca procedurile de achiziție pentru aparatură să fie demarate la sfârșitul acestui an.

Centrul de Radioterapie cu Energii Înalte este necesar pentru tratarea persoanelor cu afecţiune oncologice. Imobilul va fi format din două buncăre de radioterapie cu cameră de comandă și spații anexe, un buncăr pentru brahiterapie cu cameră de comandă și spații anexe, un computer tomograf simulator cu cameră de comandă, cu ajutorul căruia sunt stabilite cu precizie zonele care urmează să fie iradiate, cabinete pentru medici și saloane destinate spitalizării de zi, plus alte amenajări pentru pacienți și aparținători, dar și pentru personalul medical.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191