CSM Petrolul oferă un nivel superior

CSM Petrolul oferă un nivel superior

Echipa de baschet seniori a CSM Petrolul Ploieşti şi-a reluat pregătirile în perspectiva sezonului 2023-2024 la un nivel superior. Cel puțin așa susține managerul echipei, Ionuț Ivan. El a declarat că lotul este la un nivel superior deoarece vor miza numai pe cinci străini, de calitate superioară, iar noua regulă cu doi români pe teren se pliază pe politica clubului:,,Noi credem că suntem la un nivel superior, cel puţin dacă ţinem cont că vom miza pe numai cinci străini, faţă de şase în sezonul trecut, şi am apelat la jucători de calitate superioară. Legat de regula cu doi români pe tot parcursul meciului, cred că se mulează pe strategia clubului, aceea de a creşte tinerii ploieşteni, de a le da încredere chiar şi în Liga Naţională. În privința obiectivului, este devreme să vorbim pentru că toate echipele şi-au întărit loturile, ţinând cont că în acest sezon retrogradează patru formaţii şi va fi o luptă aprigă la fiecare meci. Ce pot să garantez este că vom lupta pentru fiecare victorie, indiferent de adversar!”

Antrenorul echipei, Mihai Popa, era nerăbdător să înceapă treaba și a ținut foarte mult ca lotul să fie complet pentru a evita diferențe în ceea ce privește nivelul pregătirii:,,Am încercat să clădim o echipă care să îmbine experienţa unor jucători cu tinereţea celor pe care încercăm să-i promovăm din pepiniera noastră, dar şi să construim un lot cu soluţii pe toate posturile şi variante pentru noua regulă privind jucătorii români. Contează să formăm o chimie cât mai bună, ţinând cont că avem trei jucători străini noi, plus Vlad Corpodean sau Lorenzo Diaconescu, şi încercăm să muncim cât mai bine pentru a închega echipa cât mai repede. Evident că ne dorim să nu stăm cu emoţii în noul sezon şi să luptăm pentru play-off, dar va fi foarte greu. Pentru noi, cel mai important va fi începutul, prima parte a sezonului, când sunt meciurile tur-retur şi se dă bătălia pentru primele 5 locuri din grupă”- a declarat Popa pentru csmploiesti.ro.

Acuzații grave la adresa Spitalului Municipal Câmpina: „Şpagă la greu! Începând de la portar şi infirmiere, până la ultimul medic!”

De la antrenamente lipsesc numai cei doi jucători care au evoluat la Campionatul European U16, Divizia B, de la Piteşti, Codruţ Dinu şi Petru Voiculescu, ambii primind o săptămână suplimentară de vacanţă, precum şi mezinul David Raşoga, aflat în pregătire cu echipa naţională „U15” de baschet „3×3” a României, în perspectiva participării la Gimnaziada programată în perioada 19-27 august la Rio de Janeiro (Brazilia). Altfel, au fost prezenţi toţi cei cinci baschetbalişti străini pe care Mihai Popa şi staff-ul său se vor baza în noul sezon – Kenneth Funderburk Jr. şi Veljko Brkic, care continuă la Ploieşti, şi transferurile verii, Reggie Johnson, Shane Henry şi Kenneth Carpenter – precum şi românii Bogdan Popa, George Angelian şi Robert Pătraru, din garda veche, precum şi Vlad Corpodean, Lorenzo Diaconescu şi Tudor Pîrvu (sosiţi în această pauză). Totodată, cu echipa se antrenează şi Vlad Negoiţescu, jucător a cărui situaţie va fi lămurită în zilele următoare.

CSM Petrolul Ploieşti se va pregăti numai acasă până la startul sezonului 2023-2024, urmând să dispute şi cinci meciuri de verificare: trei în Sala Sporturilor Olimpia şi două în deplasare. Seria amicalelor va debuta duminică, 27 august, cu o deplasare la Rapid Bucureşti şi va continua, în „Olimpia”, cu întâlnirea de vineri, 1 septembrie, cu CSO Voluntari. Va urma jocul din deplasare, de duminică, 3 septembrie, de la Laguna Sharks, după care, în perioada 6-8 septembrie, la Ploieşti va avea loc un turneu în trei, cu CSM Galaţi şi CSM Focşani, în cadrul căruia se va juca „fiecare cu fiecare” după următorul program: CSM Petrolul Ploieşti – CSM Galaţi (miercuri, 6 septembrie), CSM Galaţi – CSM Focşani (joi, 7 septembrie) şi CSM Petrolul Ploieşti – CSM Focşani (vineri, 8 septembrie). Sursa foto:csmploiesti.ro

Spune NU drogurilor, cât încă mai poți!/ Directorul Gabriel Țaga, interviu exclusiv. Cum se „prezintă” Colegiul „Mihai Viteazul” la acest capitol

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191