
Fiecare bucătar deține trucuri speciale pentru pregătirea unui sos de roșii perfect. Dacă vrei să impresionezi, îți recomandăm rețeta lui Martín Berasategui, celebrul chef spaniol cu 12 stele Michelin.
Sosul de roșii este de nelipsit din bucătăria românească, așa cum și în Spania reprezintă un ingredient esențial în mâncărurile tradiționale, precum albondigas și pisto.
Martín Berasategui, legendarul chef în vârstă de 65 de ani, deține o rețetă specială care poate transforma cele mai simple ingrediente într-un preparat extrem de gustos. Sosul este versatil și se poate folosi la pregătirea chifteluțelor, pastelor și inclusiv la mâncăruri de legume sau tocănițe.
Pregătește cel mai bun sos de roșii după rețeta lui Martín Berasategui!
Martín Berasategui a spus în emisiunea „Hoy por Hoy” de la Cadena SER cum pregătește, pas cu pas, cel mai bun sos de roșii. El nu folosește ingrediente sofisticate, ci doar produse accesibile ce pot fi cumpărate din orice supermarket.
Chef-ul spaniol dezvăluie că un sos perfect trebuie să conțină, în primul rând, roșii de calitate: „Totul pornește de la roșie. Dacă alegi una fără gust, nici magia nu te mai salvează”, a spus el, conform Adevărul. Roșiile trebuie să fie de sezon, coapte bine și dulci. În același timp, Martín Berasategui recomandă evitarea roșiilor verzi sau moi, deoarece pot transforma sosul într-un preparat fad.
Martín Berasategui folosește inclusiv ceapă și ardei, care completează perfect gustul sosului. Acestea nu trebuie să fie prăjite rapid, ci să fie gătite la foc mic. Bucătarul recomandă uleiul de măsline care contribuie la caramelizare și adaugă un aport nutritiv important.
Ingredientul secret: vinul alb
Pentru echilibrarea acidității, Martín Berasategui folosește vin alb și demontează mitul conform căruia zahărul ar fi o soluție bună: „Zahărul e inutil. În Spania, echilibrul sosului de roșii se obține cu un strop de vin alb bun”, a mărturisit el.
„Diferența dintre un sos bun și unul memorabil”
În cele din urmă, Martín Berasategui recomandă fierberea preparatului la foc mic, timp de aproximativ o oră, astfel încât aromele să se lege, iar sosul să scadă treptat: „Răbdarea este cheia. E diferența dintre un sos bun și unul memorabil”, a punctat acesta.




Ce spune viceprimarul Alexandru Săraru despre amenda primită de Primăria Ploiești pentru marcajele rutiere deteriorate la concursul de drift: „Amenzile sunt plătite din bani publici!”
Dumitru Tudone ii „atentioneaza” pe primarii PNL care indraznesc sa critice fosta conducere a partidului
Performanța prahoveană, celebrată la „Topul Firmelor 2025” în prezența liderilor politici Virgil Nanu (PSD) și Mircea Roșca (PNL)






