Cum sa ne ferim de hoti si escroci? Politistii IJP Prahova, campanie de informare, in marile magazine din Ploiesti

Cum sa ne ferim de hoti si escroci? Politistii IJP Prahova, campanie de informare, in marile magazine din Ploiesti

*Polițiștii prahoveni desfășoară acțiuni de informare a cetățenilor în centrele comerciale din municipiul Ploiești*

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

La data de 15 decembrie a.c., în intervalul orar 14.00 – 17.00, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii Secției nr.3 de Poliție Ploiești, cei ai Secției Rurale de Poliție Blejoi și cei ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Prahova au desfășurat activități preventive în incinta centrelor comerciale Ploiești Shopping City, Jumbo și Auchan.

SONDAJ Inscop/ Cu cine votează românii dacă mâine ar fi alegeri. PSD conduce detaşat

Astfel, polițiștii au interacționat cu peste 300 de persoane care au fost avertizate cu privire la folosirea fără drept a materialelor pirotehnice în perioada sărbătorilor de iarnă și la pericolele la care pot fi expuși prin utilizarea necorespunzătoare a acestora.

Mii de ploieşteni au umplut centrul oraşului, de Ziua Națională a României. Diseară va avea loc un spectacol de artificii GALERIE FOTO

Cu cetățenii în vârstă discuțiile s-au concentrat asupra informării privind infracţiunile de furt din locuinţe, prin împrietenire, precum şi prevenirea înşelăciunilor folosind nume sau calități mincinoase.

Acestora li s-au amintit principalele moduri de operare folosite de infractori, dar şi măsurile de autoprotecţie pe care trebuie să le adopte.

Cetățenii mai tineri au fost informați despre fraudele informatice prin intermediul platformelor electronice de comerț. S-a insistat pe necesitatea păstrării discreției în ceea ce privește datele personale, în special cele referitoare la contul bancar și să manifeste prudență maximă în efectuarea cumpărăturilor online.

Totodată, pentru prevenirea furturilor din autovehicule, în parcările centrelor comerciale mai sus menționate, au fost plasate 200 de flyere cu sfaturi preventive, mașinilor care aveau în habitaclu, la vedere, diferite bunuri.

Cu posesorii de autoturisme și autoutilitare aflați în zonă au fost purtate discuţii referitoare la prevenirea infracţiunilor de furt din auto, fiindu-le oferite sfaturi pentru a nu fi victime ale acestei infracțiuni.

Comunicat IJP PRAHOVA

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191