Curtea de Apel Cluj a achitat-o post-mortem pe Maria Cociorvan. Femeia a fost dusă cu mascații la DNA, pentru o mită de zece ouă

Curtea de Apel Cluj a achitat-o post-mortem pe Maria Cociorvan. Femeia a fost dusă cu mascații la DNA, pentru o mită de zece ouă

În 2014, cazul Mariei Cociorvan a revoltat România, după ce femeia de 72 de ani a fost luată cu mascații de la locuința ei din satul Iaslovăț, și dusă la DNA București, unde a fost acuzată de fapte de corupție.

Se îngroaşă gluma! Gheorghe Sîrbu a plecat din PNL şi candidează la Primăria Ploieşti din partidul SOS, al Dianei Şoşoacă

Curtea de Apel Cluj a pronunțat, în cursul zilei de joi, sentința în dosarul de corupție, unde Maria Cociorvan a avut calitatea de inculpată, fiind trimisă în judecată pentru infracțiuni de corupție.

Primarul Volosevici: Elevii primesc mere stricate şi biscuiți „de carton” în programul „Cornul şi laptele” derulat prin Consiliul Județean. Am sesizat Prefectura Prahova

Maria Cociorvan a murit în 2016, din cauza stresului emoțional la care a fost supusă, ca urmare a deselor chemări la anchetă. Ea a fost acuzată că i-a dat mită unui judecător de la Rădăuți, zece ouă și a negat tot timpul că ar fi dat și sume de bani.

Aviz „paraditorilor”! Președinta CSM, mesaj tranșant pentru DNA: ‘Tentaţia exercitării discreţionare a puterii’ să fie ‘de domeniul trecutului’!

O singură condamnare

Judecătorul de la Curtea de Apel Cluj a dispus ca doar o singură persoană, fostul judecător Bogdan Bărbuță, de la Judecătoria Rădăuți, să fie condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

Bărbuță a fost acuzat că a sprijinit un om de afaceri din Rădăuți, în interesul pe care acesta îl avea în legătură cu mai multe proprietăți imobiliare.

În plus, el a mai fost acuzat că ”a primit iniţial produse alimentare, iar, ulterior suma de 1.000 euro, de la Cociorvan Maria, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă un judecător de la Judecătoria Rădăuţi, pentru ca acesta să pronunţe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care fiul cumpărătoarei de influenţă avea calitatea de reclamant”.

Achitări pe linie

Curtea de Apel Cluj a mai dispus ca toate celelalte persoane, 16 la număr, să fie fie achitate.

În cazul Mariei Cociorvan, procesul penal a încetat ca urmare a decesului acesteia. Dacă ar fi trăit, sentința de achitare s-ar fi aplicat și în cazul acesteia.

Astfel au fost achitați, Daniela Mariana Prandea – judecător la Judecătoria Rădăuţi, Isabela Zorica Vega – avocat în Baroul Suceava, Constantin Mihai Prelipcean – ofiţer de poliţie judiciară la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, şeful Punctului Poliţiei de Frontieră Siret și Dumitru Dâmbu și procuror la Parchetul Tribunalului Suceava, şef al Secţiei de Urmărire Penală.

În acest dosar a mai fost achitat și omul de afaceri Babiuc Constantin Gavril, despre care procurorii DNA au susținut că este cel care ar fi pus la cale întreaga schemă infractională pentru a ”obţine surse ilicite de venituri în urma tranzacţiilor imobiliare ilegale”.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191